nuclear.engineer.loxblog.com
سایت جامع مهندسی هسته ای وفیزیک هسته ای
 
 

آیا زمان تنها حقه ذهنی است؟

همه ما به لطف اینشتین با ایده زمان نسبی آشنا هستیم و می دانیم سرعت و نوع حرکت در مجموع چارچوب مرجع ما برای اندازه گیری زمان است. شاید در آینده مجبور شویم به این نظریه توجه کنیم که اصلا زمانی وجود ندارد. و هیچ جریانی بین گذشته و حال و آینده ی مبهم وجود ندرد.
به گفته پروفسور کارلو روولی استاد دانشگاه مدیترانه در فرانسه چیزی که ما به عنوان زمان درک می کنیم چیزی جز ساده سازی جهان نیست.
هر چند که ایده نبود زمان به فیزیک کوانتوم مربوط می شود روولی می خواهد این مفهوم یعنی عدم وجود زمان را به زندگی روزمره ما وارد کند. در واقع او باور دارد که زمان به هیچ وجه واقعی نیست.
او می گوید: همه می دانیم که تمایز بین گذشته و آینده در میکروفیزیک ناپدید می شود یک قدم متمایز دیگر آن است که انتظار داشته باشیم. در بنیان و اساس هیچ زمانی وجود ندارد.
برای مثال سراغ یک فنجان چای می رویم که روی میز قرار دارد ولی در همین هنگام روی زمین می افتد و متلاشی می شود. هیچ نکته تعجب برانگیز یا عجیبی وجود ندرد ولی این فکر که قطعات دوباره به هم بچسبند و فنجان چای را شکل دهند به طور کلی غیر ممکن به نظر میرسد.
ولی این واقعا غیر ممکن نیست. هیچ قانونی در فیزیک نیست که این پدیده را نقض کند. این فقط بسیار نامحتمل است و به عقیده روولی این به نگرش محدود ما از جهان مربوط است که ما اتفاقات بسیار نامحتمل آینده را به ناممکن ها تبدیل می کنیم.
روولی بر این عقیده است که اگر ما قادر به دیدن گذشته بودیم و همین طور صورت عمومی فنجان شکسته و مراحل شکستن به همراه محل و شرایط فیزیکی هر تکه. آنگاه قادر بودیم همین آینده نامحتمل را که پیوستن قطعات به یکدیگر است را پیش بینی کنیم.
این دیدگاه یک اشکال دارد این نظر پروفسور لپویدوین استاد فلسفه دانشگاه لیدز است. نظر او در این باره این است که اگر چه این احتمال از نظر فیزیکی وجود دارد ولی این بدون علت امکان پذیر نیست.
تصادف کلید حل معماست. له عقیده لپویدوین جریان زمانی بین گذشته و آینده وجود دارد هر چند این جریان چیز مستقلی نیست در مقابل این ماجرا از زنجیره ای از تصادف ها ساخته شده که خر کدام روی اتفاق بعدی موثر است و باعث به وقوع پیوستن آن می شود.
به عبارت دیگر ما آینده ای که فنحان دوباره ساخته شود را نمی بینیم. اگر دلیل روشنی برای آن نباشد. ولی بحث روولی آن است که ما نمی توانیم این آینده را ببینیم. چون اصلا از نظر فیزیکی مجهز نیستیم.
پاسخ روولی این است که ما تا حدی آینده را می بینیم. و تا همین حد گذشته را برای مثال من اگر توپی را پرتاب کنم می دانم که به دیوار می خورد. همین طور اگر بعدها تصویر توپ را ببینید یک تصویر کوتاه از گذشته به او می دهد.
در حقیقت این دو وانشمند به یک چیز اشاره می کنند که این نوع تفکر وایده ی انسان است که نقش اصلی را در ترجمه زمان توسط ما بازی می کند. فیلسوف مک تاگارت این نظر را در حدود 100 سال پیش ارائه کرد. او گفت که گذشته حار و آینده به هیچ وجه مطلق نیستند. اتفاقات آینده زمانی به اتفاقات گذشته تبدیل می شوند همان طور که گذشته در زمانی آیندخ محسوب می شده است.
این نظریه ساده باعث شد تا مک تاگارت کل مفهوم جریان زمان را زیر سوال ببرد. یک اتفاق در آینده در حال نزدیک شدن به ماست و سرانجام به تاریخ می پیوندد. پس هر اتفاقی می تواند ر آینده حال و گذشته دسته بندی شود.
در این نظریه زمان های قابل تبدیل به هم برای مک تاگارت بسیار پر تناقض و حتی ناممکن بود و او را به یک جمع بندی بحث انگیز رساند که هیچ چیز تغییر نمی کند و هیچ چیز در زمان نیست.
ولی اگر باور ما از زمان ناقص و پر تناقض است سولی پیش می آید که چیزی خارج از باور ما وجود دارد؟ آیا زمان خود را کاملا قابل بازگشت نشان می دهد؟ همان طور که در معادله هتی فیزیک کوانتوم به نمایش گذاشته شده و سنگ بنای نظرات روولی است یا همچنان بر پایه ی علت و معلول نگاه فلسفی لپویدوین است؟
هیچ کس پاسخ قطعی را نمی داند. اما این نظریات نشانگر آن است که دیدگاه ما نسبت به زمان بسیار متفاوت با تعریف اصلی است و این دیدگاه شاید روزی از بین برود هرچند عادت کردن به این زمان جدید اندکی زمان لازم دارد.



این مقاله توسط مهندس مهدی ادیبی وخانم مهسا بلاغی وخانم مهندس نجمه سلیمانی نژاد تهیه شده است

Exploitation  material

When matter and anti matter to come together

Are completely destroyed

Become entirely energy         (Conversion of mass into energy)

                        The tremendous amount of energy is

The operating profit of the matter said.

According to Einstein's theory

When matter and anti matter in the universe come together

All mass is converted into enegy

Being the world's energy supply is necessary

For this reason,

Einstein

 



ادامه مطلب ...


جمعه 12 مهر 1392برچسب:, :: 16:52 ::  نويسنده : دکتر مهدی ادیبی دکتری (phd مهندسی هسته ای )

این مقاله توسط مهندس مهدی ادیبی وخانم مهسا بلاغی وخانم مهندس نجمه   سلیمانی نژاد تهیه شده است.


Antimatter: 

 



ادامه مطلب ...


کارشناسان شوروی رشته دیگری از انرژی هسته ای یا سانترال های کوچک قابل حمل ونقل را مورد بررسی قرارداده اند.یکی از مزایای انرژی انرژی اتمی که همان مصرف سوخت ناچیز آن است اگربرای تغذیه انرژی برق در نقاط دور افتاده وغیر قابل دسترس وپرت بکار رود بسیار زیاد خواهد شد.یکی از کوچکترین سانترالهای معرفی شده توسط دانشمندان سانترالی است بنام Ardousآردوس که دارای مواد ارگانیک مایع میباشد.حرارت راکتور توسط گازوییل خالص بجای آب به آن منتقل میشود.یکی از خواص گازوییل در این است که در نتیجه تشعشعات راکتور,رادیوآکتیو نمیشود.
گرفته شده از کتاب:از انرژی چه میدانید؟
نویسنده:م.واسیلیف
مترجم:ش.رزم آزما



ین مقاله توسط مهندس مهدی ادیبی وخانم مهسا بلاغی وخانم آسیه برومندی وخانم زینب خیری وخانم مهندس نجمه سلیمانی نژاد تهیه شده است

نحوه  نوشتن مقالات برای   ISIیا مجلات معتبر علمی برای گرفتن پاداش از بخش پژوهشی دانشگاه

مقاله به دوصورت میباشد1_پژوهشی  2_مروری

]1[_نحوه نوشتن مقالات پژوهشی

حاصل یک تحقیق

 شامل:

1_عنوان

2_نام نویسنده یا نویسنگان  مهدی ادیبی

3_آدرس:1_دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی هسته ای گرایش راکتوردانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

4_چکیده

5_مقدمه وهدف

6_مطالعه تحقیقات دیگران (پیشینه) ]5تا منبع بیشتر همراه با ذکر نام مجله[

7_روش پژوهش

8_نتیجه گیری وبحث

9-منابع]حداقل 10تا منبع با ذکر نام مجله[

مثال::هنتر,عرفان.1391.بشقاب پرنده ها ........,کجا (چه مجله ای؟)

]2[-مقالات مروری

مطالعه مقالات دیگران

شامل:

1_عنوان

2_نام نویسنده یا نویسنگان  مهدی ادیبی

3_آدرس:1_دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی هسته ای گرایش راکتوردانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

4_چکیده

5_مقدمه وهدف

6_مطالعه تحقیقات دیگران (پیشینه)]5تا منبع بیشتر همراه با ذکر نام مجله[

7_ _____

8_نتیجه گیری وبحث

9_منابع]حداقل 10تا منبع باذکر نام مجله[

مثال::هنتر,عرفان.1391.بشقاب پرنده ها ........,کجا (چه مجله ای؟).

سایت اینترنتی برای ارسال مقالات علمی در گرایش مربوطه در ISI

WWW.ISINET.COM

مطالب بیان شده براساس راهنمایی مسئولین دانشگاه در بخش پژوهش نوشته شده است



 

آیا دو باریکه نور هرگز میتوانند همدیگر راخنثی وتاریکی تولید کنند؟

الف)نه ,نور هرگز نمیتواند تاریکی تولید کنداین گفته قانون پایستگی انرژی را نقض میکند

ب)بله ,به طرق مختلف میتوان نوری را به نور دیگر افزود وتاریکی به دست آورد

پاسخ ب)پاسخ درست است.نور موج است وامواج میتوانند طوری باهم ترکیب شوندکه یا همدیگر راتقویت کنند یا خنثی.همین مطلب در موردامواج آب هنگامی که اوج یک موج برحضیض موج دیگر می افتد(یادر مورد امواج صوتی یا هر نوع موج دیگری)صادق است.این تداخل را تداخل ویرانگر میگویند.اما این گفته به ظاهر نقض قانون پایستگی انرژی است.اگر نور نور رانابود میکندانرژیکجامیرود؟وقتی در یک محل نور نور راخنثی میکنددرمحل دیگری که معمولا خیلی نزدیک به محل اولست نور نور راتقویت میکندوتمام انرژی که در محل اول ناپدیدشده بوددر اینجاپدیدار میشود.این موضوع در مورد موج صوتی آب وهرنوع موج دیگری صادق است.



مرگ بر(نفرین سیاه =طاعون=پایان راه بشریت بوسیله بمب ئیدروژنی)_شعار ما این است دیو ماشین را مهار کرده وجانش را در شیشه میکنیم

مقاله زیر  آخرین فصل کتاب غربزدگی نوشته جلال آل احمد  از منابع کتاب انقلاب اسلامی وچرایی وچگونگی رخداد آن که در  دانشگاهها تدریس میشودمیباشد وبیان میکندضمن اینکه هدف ما از مطالعه علم ودانش هسته ای ومهندسی هسته ای  وایستادن کنار حوضهای هسته ای در مقا له پیروزی مهندسی هسته ای آمده است اما برای جلوگیری از پایان راه بشریت بوسیله بمب ئیدروژنی میخواهیم دیو ماشین را مهار کرده وجانش را درشیشه کنیم بنظرم این سندی از منابع کتاب انقلاب اسلامی وچرایی وچگونگی رخداد آن که در دانشگاهها تدریس میشودمیباشد که نشاندهنده این میباشد ما با پیشرفتهای هسته ای ایران به متد آیین انقلاب اسلامی ایران نوشته امام خمینی ومنابع مربوط به مبحث مورد بحث از کتاب انقلاب اسلامی وچرایی وچگونگی رخداد آن که در دانشگاهها تدریس میشودخودمان در پیشرفتهای هسته ای به این متد شعار اینکه }دیو ماشین را مهار کرده وجانش را در شیشه کنیم }همواره در فعالیتهایمان برای اینکه کار بشریت با بمب ئیدروژن پایان نیابد هواره در فعالیتهایمان مد نظر داریم.ودر مقاله زیر بمب ئیدروژنی چناچه بخواهد پایان بشریت را رقم بزد به طاعون تشبیه شده است.

ضمنا جهت یادآوری مجددا بیان میکنم که در کتب عرفان اسلامی 11جلد نوشته حسین انصاریان که مجازست ودر بازار وکتابخانه ها مجازست وبه عنوان کتاب داستان در اوقات فراغت میخواندم در یکی از آن جلدهانویسنده کتاب چنین نوشته است:امام خمینی را  بینای راه مسیحای زمان بت شکن زمان ومکمل کامل دانسته که بارها وبارها به دست بوسی ایشان نائل شده است.

اقتربت الساعه{آخرین فصل کتاب غربزدگی نوشته جلال آل احمد  از منابع کتاب انقلاب اسلامی وچرایی وچگونگی رخداد آن  که  نوشته جلال آل احمد  از منابع کتاب انقلاب اسلامی وچرایی وچگونگی رخداد آن  که

اکنون دیگر نوبت قلم در کشیدن است.پس به ذکر خبری از بزرگان تمام کنم وبه پیشگویی مانندی که پیشگویی نیست بلکه نقطه ختام متحتم راهی است که مارا وبشریت رادر آن میبرند.

"آلبرکامو"نویسنده فقید فرانسوی  کتابی دارد به اسم" طاعون".شاید شاهکارش باشد.داستان شهری است در شمال آفریقا که معلوم نیست چراواز کجا طاعون در آن رخنه میکند.درست همچو چیزی شبیه  به تقدیر.شاید هم از خود آسمان.اول موشهای وحشت زده بیمار از سوراخ خود بیرون میریزندودر کوچه ها وراهروها وخیابانها آفتابی میشوندویک روزه هر زباله دانی از اجساد کوچک آنهابا لکه سرخی بر کنار دهان هر کدام انباشته میشود.وبعد مردم میگیرند ومیگیرندو میگیرندوبعد میمیرندو میمیرندومیمیرند.تا آنجا که زنگ ماشینهای نعش کش یک دم فرو نمی نشیندونعش مردگان را برای آهک سود کردن باید به زور سر نیزه از باز ماندگانشان گرفت وبه گورستان برد.ناچار شهر بندان میکنندودر درون آن حصار طاعون زده هر یک از اهالی شهر برای خود تکاپویی د ارد.یکی در جستجوی چاره سرطان است.یک در جستجوی مفری است.یکی در جستجوی مخدرات است ویکی هم به دنبال بازار آشفته میگردد.در چنان شهری گذشته ازسلطه ی مرگ وکوشش  نومیدانه  بشری برای فرار ازآن وغمی که همچو غباری در فضااست آن چه بیش از همه به چشم می آیداین است که حضور طاعون _این  عفریت بو آر_فقط ضربان گام هرکس رادر هر راهی که پیش از آن میرفته سریعتر کرده است.اگر به حق  بوده یا به ناحق واگر اخلاقی بوده یا ضد اخلاق_حضور طاعون هیچ کس را ازراهی که تا کنون میرفته باز نداشته_که هیچ اورا در همان راه به دوافکنده است...

عین ما که به طاعون غربزدگی دچاریم وفقط ضربان فسادمان تند تر شده است.

کتاب طاعون که درآمدکسانی از منقدان (دست راستی هاشان)که گفتند کامو شهر طاعون زده رارمزی از اجتماع شوروی گرفته است.دیگران (دست چپی هاشان) گفتند که در آن کتاب نطفه  نهضت الجزایر رانشانده است.ودیگران بسی حرفهای دیگر زدندکه نه به یادم مانده و نه اینجا مناسبتی دارد...اما خود من _نه به علت این اشاره هاکه برای کشف حرف اصلی نویسنده دست به ترجمه اش زدم.وکار ترجمه به یک سوم که رسید,فهمیدم.یعنی دیدم.حرف نویسنده را.ومطلب که روشن شد, ترجمه رارها کردم.

دیدم که ((طاعون)) از نظر آلبر کامو ((ماشینیسم)) است.این کشنده ی زیبایی ها وشعروبشریت وآسمان.

این قضایا بودو بود تا نمایشنامه" اوژن یونسکو" فرانسوی در آمد.به اسم "کرگدن" باز شهری است ومردمش همه بی خیال همان زندگی عادی شان را میکنند.ولی یک مرتبه مرضی در شهر شایع میشود.متوجه باشیدکه مثل طاعون(ومثل غربزدگی=وبازدگی).باز هم سخن از یک بیماری مسری است.وچه باشد این مرض؟کرگدن شدن !

اول تب میآید, بعد صدا برمیگرددوکلفت ونخراشیده میشود,بعد شاخی روی پیشانی در می آیدوبعد قدرت تکلم بدل میشود به قدرت نعره های حیوانی کشیدن وبعد پوست کلفت میشودوالخ...وهمه میگیرند.خانم خانه دار, بقال سر گذر,رییس بانک ,معشوقه ی فلانی وهمینجوروهمه سربه خیابان میگذارند.



ادامه مطلب ...


 
 

جیمز کلرک ماکسول

 
جیمز کلرک ماکسول
جیمز کلرک ماکسول و همسرش کاترین در سال ۱۸۶۹
متولد ۱۳ ژوئن ۱۸۳۱(1831-06-13) ادینبورگ
مرگ ۵ نوامبر ۱۸۷۹ (۴۸ سال) کمبریج
ملیت اسکاتلندی
تبار بریتانیایی
رشته فعالیت ریاضیات, فیزیک
محل کار دانشگاه کینگز لندن دانشگاه کمبریج
تأثیرات معادلات ماکسول مثلث رنگ
امضا امضای جیمز کلرک ماکسول

جیمز کلرک ماکسول (به انگلیسی: James Clerk Maxwell)‏ (زاده۱۳ ژوئن ۱۸۳۱ در ادینبورگ؛ درگذشته ۵ نوامبر ۱۸۷۹ در کمبریج)، از فیزیکدانان بریتانیایی بود.

زندگی

ماکسول در چهارده سالگی، نوشتاری در مورد بیضی‌ها منتشر کرد و سال ۱۸۵۴ تحصیلات خود را به پایان رسانید.

 

 
 
 

ماکسول، نظریه الکترومغناطیس در مورد الکترودینامیک را کامل کرد که این فرمول‌بندی ریاضی به نام خود او معادله‌های ماکسول نامگذاری شده است. این معادله‌ها وجود موج‌های الکترومغناطیسی را پیشبینی می‌کردند. بنابراین ماکسول نظریه‌ای توسعه داد که تئوری ذرّه‌ای بودن خاصیت نور را توسط آیزاک نیوتون، مورد تناقض قرار می‌داد. اثبات خاصیت موجی نور بعدها توسط هاینریش رودلف هرتز به انجام رسید و امروزه مبانی سیستم اطلاع‌رسانی مانند، رادیو، تلویزیون، تلفن همراه، شبکه بیسیم و حتی تندپز را تشکیل می‌دهد.

دومین زمینه پژوهشی ماکسول، تئوری جنبشی گازها (مکانیک آماری) بود و در این مبحث توزیع بولتزمن-ماکسول بر همه شناخته شده می‌باشد.

او بعد از تکمیل تحصیلات در دانشگاه ادینبورگ و کمبریج، اولین پروفسور علوم طبیعی اسکاتلند و سپس کمبریج شد . نبوغ او در ریاضیات، در دوران کودکی، خود را نشان داد و در بسیاری از حوزه‌ها به کار گرفته شد . او علاوه بر دست آورد هایش در گازها که منجر به پایه گذاری علم استاتیک شد، حسابی روی ترمودینامیک کار کرد و چندین فرمول بنیادی و اساسی را که موجب شهرتش شد، را عرضه کرد . بزرگ‌ترین موفقیت او کشف و فرمول بندی، تساوی عمومی الکترومغناطیس‌ها که در رابطه با تئوری نور و الکتریسیته بود، است . او اولین کسی بود که تشخیص داد نور از امواج الکترو مغناطیس تشکیل شده و شکل گیری امواج الکترو مغناطیسی امروزی را پیش بینی کرد . ماکسول به دلیل بیماریش برای چندین سال خانه نشین شد . او در سن ۳۰ سالگی، تقریبا بیشتر کارهایش را تکمیل کرده بود و در سن ۴۸ سالگی در گذشت . تعداد تئوریسین‌های برجسته ای که دنیا می شناسد، بسیار کم است و از ۱۰۰ تا هم تجاوز نمی کند و ماکسول هم یکی از همین نخبگان است . نبوغ او در حد نبوغ، نیوتون، انیشتن و جوسایا ویلارد گیبز است .



 
 
 
 
 
 
دلیل نامگذاری خیابان جردن تهران

 

  دكتر ساموئل مارتین جردن (به انگلیسی: Samuel M. Jordan) از سال ۱۸۹۹ تا سال ۱۹۴۰ ریاست كالج آمریكایی تهران (دبیرستان البرز) را به عهده داشت. او بانی و سازنده دبیرستان البرز و مدرسه دخترانه آمریكایی تهران است.

 

جردن در سال ۱۸۷۱ میلادی در نزدیكی شهر یورك در پنسیلوانیا بدنیا آمد. پس از ت�حصیل در دبستان و دبیرستان در سال ۱۸۹۵ میلادی از كالج لافایت درجه B.A (لیسانس) گرفت. در سال ۱۸۹۸ درجه استادی علوم الهی (ام.ا) از دانشگاه پرینستون را دریافت كرد. در سال ۱۹۱۶ كالج لافایت او را با درجه D.D (دكتر در حكمت و فلسفه) شناخت و در سال ۱۹۳۵ میلادی از كالج واشنگتن و جفرسون بدرجهٔ دكترای حقوق نائل شد.
دكتر جردن در سال ۱۸۹۸ میلادی (۱۲۷۸ خورشیدی) به ایران آمد و یك سال بعد ریاست مدرسه را به عهده گرفت .در سال ۱۹۱۳ میلادی (۱۲۹۲ خورشیدی) با راه‌اندازی كلاس‌های باقیمانده دوره دوازده ساله دبیرستان تكمیل گردید. در سال ۱۹۱۸ میلادی (۱۲۹۷ خورشیدی) اولین ساختمان شبانه‌روزی كه در آن زمان، مك كورمیك‌ هال (Maccormick Hall) نامیده می‌شد و یك ساختمان دیگر پایان یافت.
به پاس خدمات فرهنگی وی در كالج البرز، دو مدال و نشان به او عطا كرد:
�    در سال ۱۳۰۰ هجری خورشیدی، وی یك قطعه نشان و مدال درجه دوم علمی
�    بار دیگر در سال ۱۳۱۹ هجری خورشیدی، وی و خانمش به دریافت نشان درجه یك علمی دیگر مفتخر شدند.
دكتر جردن، در سال ۱۳۱۹ هجری خورشیدی از ایران رفت.
دكتر جردن پس از بازگشت به آمریكا، در سال ۱۳۲۳ هجری خورشیدی، دوباره به ایران آمد و مورد استقبال شاگردان و مریدانش قرار گرفت. او ایران را وطن دوم خود می ‌نامید و همواره از آن به نیكی یاد می‌كرد. وی در سال ۱۳۳۳ هجری خورشیدی، در ۸۱ سالگى در آمریكا در گذشت.
در سال ۱۳۲۶ هجری خورشیدی، مراسمی به یاد او و برای بزرگداشت او در تالار دبیرستان البرز برگزار شد و نیم تنه سنگی وی را كه استاد ابوال�حسن صدیقی تراشیده بود، در كنار در ورودی آن نصب كردند. این پیكره بعدا به كتابخانه دانشگاه صنعتی امیركبیر منتقل گردید.
بزرگراه آفریقا در شمال تهران، در زمان رژیم گذشته، به یادبود وی خیابان جردن نام گرفته بود، نامی كه هنوز هم بطور غیر رسمی كاربرد دارد. كتابی به نام 'روش دكتر جردن' به قلم شكرالله ناصر در دیماه ۱۳۲۳ در تهران منتشر شده كه در آن به شیوه كار وی و اداره دبیرستان پرداخته است.
از خاطرات و كلمات دكتر جردن
�    'من میلیونر هستم زیرا هزارها فرزند دارم كه هر كدام برای من، برای ایران و برای دنیا میلیونها ارزش دارند.'
'بچه‏ها مملكت شما سابقهٔ درخشانى داشته است. بازگشت به آن روزگار درخشش بستگى به همت و شجاعت و كوشش شما دارد. امیدوارم �حرف من در گوش و قلب شما باشد و براى ملت و كشورتان مفید واقع شوید.'
برای دروغ، ده شاهی كفاره تعیین كرده بود. اگر در جیب كسی سیگار پیدا میشد، یك تومان جریمه داشت. اگر از دانش‏آموزى سئوالى مى‏كرد و او بلد نبود، مى‏گفت: 'كلّه به ‏كار، كدو كنار.'
میگفت ' سیگار لوله بی مصرفی است كه یك سر آن آتش و سر دیگر آن احمقی است!'
لوطى‏ را در معنایى منفى ـ در مایهٔ الواط ـ به ‏كار مى‏برد و مى‏گفت: 'غیرت، همت، زحمت، كار، كوشش: اینها به آدم‏آباد مى‏رسد. سستى، بى‏�حالى، كارنكردن، بارى‏ به ‏هرجهت بودن به لوطى‏آباد مى‏رسد.'
از دیگر بزرگان دربارهٔ او :

تا كشور ما جایگه جردن شد
بس خارستان كز مددش گلشن شد

این باغ هنر كه دور از او بود، كنون‏
چشمش به جمال باغبان روشن شد
و نیز:
نادانى چیست جز به غفلت مردن؟
باید به علاج از این مرض جان بردن

گفتم كه طبیب درد نادانى كیست؟
پیر خردم گفت كه جردن، جردن!


 

آندره ماری آمپر

 
آندره ماری آمپر
آندره-ماری آمپر
متولد ۲۲ ژانویهٔ ۱۷۷۵(۱۷۷۵-01-۲۲) Parish of St. Nizier , لیون , فرانسه
مرگ ۱۵ ژوئن ۱۸۳۶ (۶۱ سال) مارسی , فرانسه
رشته فعالیت ریاضیات , فیزیک
محل کار بورک-آن-برس اکول پلی‌تکنیک
دلیل شهرت قانون آمپر
امضا امضای آندره ماری آمپر

آندره-ماری آمپِر (به فرانسوی: André-Marie Ampère)‏ ‏(۲۲ ژانویه ۱۷۷۵ - ۱۵ ژوئن ۱۸۳۶ میلادی) ریاضیدان، فیزیکدان و مکتشف فرانسوی است. وی به‌عنوان یکی از کاشفان اصلی الکترومغناطیس مشهور است. واحد سنجش جریان الکتریکی در سیستم اس‌آی، به نام او نامگذاری شده است. اولین اکتشاف او در ریاضیات، «تئوری ریاضی بازیهای قمار» در سال ۱۸۰۲ منتشر شد و مورد توجه دالامبر قرار گرفت.[۱]

 

خانواده و تعلیمات

آندره ماری آمپر در بیست و دوم ژانویه 1775 در لیون فرانسه متولد شد . امپیر تنها پسر ژاک امپر و ژان انتوانت دسوتیته سارس بود که از بازماندگان خانواده های بازرگانان مرفه ابریشم در لیون بودند .

یکی از دو خواهر او در جوانی فوت کرد و دیگری بعدها خانه دار وی در پاریس شد . امپر از کودکی به ریاضیات علاقه داشت و مقدمات حساب دیفرانسیل و انتگرال را نزد یکی از از دوستان پدرش مطالعه نمود .امپر بر اساس اصولی که در کتاب امیل روسو مطرح شده بود تربیت گردید . او در برابر کتابخانه ای بزرگ قرار گرفت و به وی اجازه داده شد که خود را مطابق انچه ذوق ش به او تلقین میکند پرورش دهد .

در سال 1793 که آمپر 18 ساله بود یعنی در حکومت وحشت و پر هرج و مرج دوران انقلاب فرانسه پدرش ناعادلانه محکوم به اعدام با گیوتین شد و پس از مرگ پدرش در ان سال ناراحتی عجیبی او را احاطه نمود به طوری که مدت یکسال طول کشید به وضع عادی خود برگشت .

ازدواج

در همین هنگام که بیستو یک سال بیش نداشت به عشق دختری بیست و سه ساله گرفتار گردید .

در سال 1799 آمپر با کاترین آنتوانت کاروان ازدواح کرده و در سال 1800 پسر آنها ژان ژاک به دنیا امد . اما پس از مدت کوتاهی مادر تندرستی خود را از دست داد و در سال 1803 فوت کرد . بر اثر این حوادث غم انگیز در دوران جوانی آمپر وی همواره شخصیت افسرده از خود نشان می داد .

علایق و زمینه های فعالیت

آمپر هیچ گونه اموزشی به صورت رسمی و اکادمیک ندید ولی پدرش او را به زیاد خواندن تشویق می کرد و آمپر جوان همه مقالات دایره المعارف مشهور ژان لوروند دالامبرودنیس را به خاطر سپرد .

پدر و مادر او کاتولیکهای معتقدی بودند و آمپر همواره از تنش میان تمایلات روشنفکرانه و باور های مذهبی رنج می برد .

یکی از اولین زشته های مورد علاقه اش گروه بندی گیاهان بود و وی همچنین استعاد زودرسی در ریاضیات از خود نشان داد . آمپر پس از کمی تدریس خصوصی و عمومی در بورگ و لیون در سال 1804 برای تدریس ریاضیات در مدرسه پلی تکنیک که موسسه معتبری در زمینه آموزی علوم در پاریس بود انتخاب شد .

دیدگاه ها

بر طبق نظر آمپر دو سطح شناخت جهان خارجی وجود دارد , نمودها که مستقیما از راه جوابی به ما عرضه می شوند و بودها که علل عینی نمودها به شمار می روند . ما می توانیم روابط میان نمودها و بودها را نیز بشناسیم و این روابط درست به اندازه بودها واقعیت دارند .

شور فکری مداوم زندگی آمپر از سال 1801 تا زمان مرگش دستگاه فلسفی بود , اما این سال ها به پژوهشهای علمی فوق العاده مبتکرانه نیز اختصاص داشتند .



 

آندره ماری آمپر

 
آندره ماری آمپر
آندره-ماری آمپر
متولد ۲۲ ژانویهٔ ۱۷۷۵(۱۷۷۵-01-۲۲) Parish of St. Nizier , لیون , فرانسه
مرگ ۱۵ ژوئن ۱۸۳۶ (۶۱ سال) مارسی , فرانسه
رشته فعالیت ریاضیات , فیزیک
محل کار بورک-آن-برس اکول پلی‌تکنیک
دلیل شهرت قانون آمپر
امضا امضای آندره ماری آمپر

آندره-ماری آمپِر (به فرانسوی: André-Marie Ampère)‏ ‏(۲۲ ژانویه ۱۷۷۵ - ۱۵ ژوئن ۱۸۳۶ میلادی) ریاضیدان، فیزیکدان و مکتشف فرانسوی است. وی به‌عنوان یکی از کاشفان اصلی الکترومغناطیس مشهور است. واحد سنجش جریان الکتریکی در سیستم اس‌آی، به نام او نامگذاری شده است. اولین اکتشاف او در ریاضیات، «تئوری ریاضی بازیهای قمار» در سال ۱۸۰۲ منتشر شد و مورد توجه دالامبر قرار گرفت.[۱]

 

خانواده و تعلیمات

آندره ماری آمپر در بیست و دوم ژانویه 1775 در لیون فرانسه متولد شد . امپیر تنها پسر ژاک امپر و ژان انتوانت دسوتیته سارس بود که از بازماندگان خانواده های بازرگانان مرفه ابریشم در لیون بودند .

یکی از دو خواهر او در جوانی فوت کرد و دیگری بعدها خانه دار وی در پاریس شد . امپر از کودکی به ریاضیات علاقه داشت و مقدمات حساب دیفرانسیل و انتگرال را نزد یکی از از دوستان پدرش مطالعه نمود .امپر بر اساس اصولی که در کتاب امیل روسو مطرح شده بود تربیت گردید . او در برابر کتابخانه ای بزرگ قرار گرفت و به وی اجازه داده شد که خود را مطابق انچه ذوق ش به او تلقین میکند پرورش دهد .

در سال 1793 که آمپر 18 ساله بود یعنی در حکومت وحشت و پر هرج و مرج دوران انقلاب فرانسه پدرش ناعادلانه محکوم به اعدام با گیوتین شد و پس از مرگ پدرش در ان سال ناراحتی عجیبی او را احاطه نمود به طوری که مدت یکسال طول کشید به وضع عادی خود برگشت .

ازدواج

در همین هنگام که بیستو یک سال بیش نداشت به عشق دختری بیست و سه ساله گرفتار گردید .

در سال 1799 آمپر با کاترین آنتوانت کاروان ازدواح کرده و در سال 1800 پسر آنها ژان ژاک به دنیا امد . اما پس از مدت کوتاهی مادر تندرستی خود را از دست داد و در سال 1803 فوت کرد . بر اثر این حوادث غم انگیز در دوران جوانی آمپر وی همواره شخصیت افسرده از خود نشان می داد .

علایق و زمینه های فعالیت

آمپر هیچ گونه اموزشی به صورت رسمی و اکادمیک ندید ولی پدرش او را به زیاد خواندن تشویق می کرد و آمپر جوان همه مقالات دایره المعارف مشهور ژان لوروند دالامبرودنیس را به خاطر سپرد .

پدر و مادر او کاتولیکهای معتقدی بودند و آمپر همواره از تنش میان تمایلات روشنفکرانه و باور های مذهبی رنج می برد .

یکی از اولین زشته های مورد علاقه اش گروه بندی گیاهان بود و وی همچنین استعاد زودرسی در ریاضیات از خود نشان داد . آمپر پس از کمی تدریس خصوصی و عمومی در بورگ و لیون در سال 1804 برای تدریس ریاضیات در مدرسه پلی تکنیک که موسسه معتبری در زمینه آموزی علوم در پاریس بود انتخاب شد .

دیدگاه ها

بر طبق نظر آمپر دو سطح شناخت جهان خارجی وجود دارد , نمودها که مستقیما از راه جوابی به ما عرضه می شوند و بودها که علل عینی نمودها به شمار می روند . ما می توانیم روابط میان نمودها و بودها را نیز بشناسیم و این روابط درست به اندازه بودها واقعیت دارند .

شور فکری مداوم زندگی آمپر از سال 1801 تا زمان مرگش دستگاه فلسفی بود , اما این سال ها به پژوهشهای علمی فوق العاده مبتکرانه نیز اختصاص داشتند .



 
 

این مقاله توسط مهندس مهدی ادیبی وخانم  مهندس نجمه سلیمانی نژاد وخانم زینب خیری تهیه شده است

بزودی ترجمه انگلیسی این مقاله ارائه خواهد شد

انسان برای تنازع بقاءاحتیاج به انرژی دارد وانرژیهای تجدید ناپذیر (انرژیهای فسیلی)توسط انسان به علت نیاز روز به روز بیشتر مصرف میشوندوروزی خواهد  رسید که این انرژیها به سمت صفر میل کنند.به همین دلیل انسان هوشمند درپی آن است تاقبل از تمام  شدن یک انرژی ,انرژی  جدیدی را کشف کر ده وجایگزین انرژی قبلی نماید.(1)

منبع:(1)   گرفته شده از کتاب از انرژی چه میدانید؟
نویسنده:م.واسیلیف
مترجم:ش.رزم آزما

انرژی هسته ای :

درهسته هر عنصر ذرات ریزی بنام پروتون ونوترون وجود دارد(ثابت  شده است که پروتون خود از 3 ذره باردار ریزتر تشکیل شده است )که با نیروی  خیلی  قوی (با برد کوتاه)یکدیگر را نگهمیدارند.هرچه ذرات درون هسته بیشتر شوند(پروتون ونوترون)یعنی هسته بعد بزرگتری پیدا کنداثر این نیرو ضعیفترمیشودبطوریکه هسته های سنگین (Z>85)یعنی تعداد پروتونهای آنها بیشتر از85 باشد ناپایدارشده وبه آنها هسته های رادیواکتیو میگویند(در اثر متلاشی شدن هسته ها ذرات   aو B                                       و yومقداری انرژی آزادمیشود )به علت این نیروی ربایش خیلی قوی  هسته ای درون هسته ها انرژی پتانسیل باالقوه ای وجود دارد که انسان توانسته است بر این نیروی هسته ای غلبه کندوانرژی پتانسیل باالقوه هسته ای را به انرژی پتانسیل بالفعل  درآورد وبه آن انرژی هسته ای میگویند(نیروی گرانش ونیروی الکترومغنایس درداخل هسته ها قابل صرفنظر کردن درمقابل نیروی هسته ای است)

 

مطالعات فیزیک هسته ای در اطراف دومسئله اساسی دور میزند:نخست سعی میشود به خصوصیات نیرویی که اجزا ی یک هسته رامتصل به هم نگه میدارد پی برده شود.سپس کوشش میشود رفتارسیستمهای چند ذره ای مانند چندین هسته توجیه شوند.

 

این دو مسئله به هم مربوطندزیرا خواص سیسستمی متشکل از بسیاری ذرات تاحد زیادی توسط نیرویی که ذرات رابه هم متصل میکند تعیین میشود.از طرفی چون ذرات بسیاری در برهم کنش هستندبه سادگی سایر جنبه های سیستمی از این نوع آشکار میشوند.

 

فیزیکدانها میتوانند سیستمهای چند ذره ای رافقط در محدوده رشته تقریبهای معینی توضیح دهندکه توسط واقعیت تجربی خاصی که آنها در پی توجیه آن هستند تعیین میشود.مثلا اغلب برای توضیح رفتار یک مقدارگاز کافیست از قوانین گازهاقانون (بویل,چارلزو...)استفاده کرد.ولی این قوانین تفصیلات جنبشی مولکولی  را که برای توصیف رسانایی گرمایی گاز لازمست

 

شامل نمیشود.در مورد هسته ها این توصیفهای تقریبی را مدل مینامیم.بیشتر بحث ما در فیزیک هسته ای چنین مدلهاییست که هر کدام فقط برای گستره محدودی از شرایط تجربی مناسبست(2)

 

 

 

تعریف مهندسی هسته ای از کتاب مهندسی هسته ای لامارچ

 

مهندسی هسته ای شاخه ای از حرفه مهندسی  است که مربوط به کاربرد عملی انرژی هسته ای میشود یعنی انرژی که به یک یا نوع دیگر ازهسته اتم سرچشمه گرفته واز آ ن انتشار می یابد.همانطوری که خواننده بدون شگ آگاهست اولین کوشش اصلی بکار گرفتن انرژی هسته ای در زمان جنگ جهانی دوم آغاز شدومنجر به ساختن بمبهای اتمی شد که روی هیروشیما وناگاساکی منفجر گردیدکه احتمالا باعث خاتمه ناگهانی جنگ شد.توسعه سلاحهای اتمی چه در آمریکا وچه درخارج از آمریکا از پایان جنگ جهانی دوم تا به حال همچنان اد امه داشته است احتیاج به گفتن نیست که انباشتن این سلاحها در انبارهای اسلحه دنیااثر عمیقی در روابط بین المللی داشته است(3)

 (2)   منبع:مبانی فیزیک هسته ای   نویسنده:والتر می یر هوف  استاد فیزیک دانشگاه استنفورد ترجمه :دکتر محمد فرهاد رحیمی انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد

(3)منبع : کتاب مهندسی هسته ای لامارچ

منبع:انرژی هسته ای

 

ضد ماده:در سال 1933میلادی (12سال قبل از پایان جنگ جهانی دوم)فیزیکدانان آمریکایی در آزمایشگاههای هسته ای توانسته بودند بابمباران کردن هسته های عناصرسنگین به عنصر 115 در جدول تناوبی عناصر مندلیف دست پیدا کنند.با بمباران کردن هسته عنصر  115 آن را به عنصر 116رسانندهنگامیکه ویژگیهای عنصر 116 را بررسی کردند باین نتیجه رسیدند که این عناصر خواصی  قرینه ماده  معمولی  کره خاک را داراست وبه آن ضد ماده نام نهادند(برای آن که میخی را به ضد ماده فرو بریم باید آن را بیرون بکشیم_برای آنکه سرعت ضد ماده را افزایش  دهیم باید به آن نیروی ترمز وارد کنیم_برای آنکه ضد ماده را منقبظ کنیم باید فشار روی آن را کاهش  دهیم.....)بر اساس نظریه فیزیکدانان جهان در ابتدا بصورت توده ای از انرژی بوده است که جهان مادی (جهان هستی )از آن جداشده است وحفره موجود باقیمانده ضد ماده  هستی  نام دارد که اگر جهان هستی وحفره باقیمانده از آن روزی  به یکدیگر برسند (ماده وضد ماده هر دو نابود شده وتماما به انرژی تبدیل میگردند.

 

انتفاع ماده

 

هنگامیکه ماده وضد ماده به یکدیگر برسند یکدیگر را کاملا نابود کرده وتماما به انرژی تبدیل میشوند(تبدیل جرم به انرژی)که انرژی فوق العاده زیادی حاصل میشود این عمل را انتفاع ماده میگویند.

 

بر اساس نظریه های اینشتین هنگامیکه در جهان هستی ماده وضد ماده به یکدیگر میرسند تمامی جرم آنها به انرژی تبدیل میشودوانرژی لازم درجهان هستی تامین میگردد.به همین دلیل اینشتین اصل بقاء جرم به تنهایی واصل بقاء انرژی را به تنهایی در جهان هستی ناددرست میداندوبیان میکند:

 

(اصل پایستگی جرم وانرژِی)مجموع جرم وانرژی موجود در جهان هستی عدد ثابتی است گاهی جرم به انرژی تبدیل میشود(جرم جهان هستی کاهش می یابد وانرژی جهان هستی افزایش می یابد)

 

گاهی انرژی به جرم تبدیل میشود(انرژی جهان کاهش می یابد وجرم جهان افزایش پیدا میکند)

 

(اینشتین جرم را انرژی متراکم شده وانرژی را جرم منبسط شده میداند)

 

اگر           mکیلوگرم ماده تماما به انرژی تبدیل شود انرژی حاصل از رابطه      E=MC^2محاسبه میگرددواگر              Eژول انرژی تماما به جرم تبدیل میشود جرم حاصل از رابطه M=E/C^2بدست می آید(Cسرعت نور C=3*10^8             m/s)است.

 

بشقاب پرنده ها:

 

بشقاب پرنده ها وسایل مخوف نظامی هستند که به صورت اتاقک استوانه ای به ارتفاع 3متر میباشند.این پرنده ها میتوانند با 7برابر سرعت صوت حرکت کنند(سرعت صوت در هوای معمولی m/s340  )است می توانند به رنگهای مختلف ظاهر شوندوحتی میتوانند نامرئی گردند میتوانند صوتهای وحشتناکی تولید کنند ومیتوانند ضمن حرکت بی صدا باشندمیتوانند در یک نقطه از فضا معلق وبی حرکت بمانندهنگام نزدیک شدن به هر وسیله ای میتوانندسیستمهای مکانیکی والکترومغناطیسی آن را از کار بیاندازندهواپیماهای جنگی (یا هر وسیله پرنده دیگری )قدرت نزدیک شدن به آنهاویا قدرت شلیک کردن به طرف آنها را ندارندبرای گویا شدن مطلب فوق چند نمونه از آن را که در ایران اتفاق افتاده است بیان میکنیم.

 

1_در سال 1355(2سال قبل از انقلاب اسلامی ایران)هواپیمایی در شمال تهران سقوط میکند.پس از بررسی های لازم به این نتیجه میرسندکه یا شی ء به آن برخورد کرده ویا به طرف آن شلیکهای خطرناکی انجام شده است.نصف بدنه هواپیما کاملا آسیب دیده واز هواپیما جداشده است.بعدها برطبق گزارشات                 CIA(سازمان جاسوسی واطلاعاتی آمریکا)معلوم میشود که هدف بشقاب پرنده ها قرار گرفته است.

 

2_برج مراقبت فرودگاه مهرآباد تهران موجودیت یک شی ءنورانی را در آسمان تهران ثبت میکندبه هواپیماهای فانتوم (هواپیماهای جنگی رژیم قبل)ماموریت داده میشود که این شی ءنورانی ناشناس را در آسمان تهران تععقیب کنند.پس از تعقیب شی ءنورانی توسط هواپیماهای جنگی ونزدیک شدن به آن از داخل شی ءنورانی به زبان انگلیسی با خلبان ایرانی صحبت میشود.(یعنی داخل این پرنده های نورانی انسان وجود دارد)به هواپیماهای جنگی از طرف شی ءنورانی دستور داده میشود که دست از تعقیب آنها بردارند.بر اساس دستوری که از پایگاه مهرآّباد به هواپیماهای جنگی داده میشودفرمان شلیک بطرف شی ء نورانی را میدهند که بطور ناگهانی تمامی سیستمهای شلیک کننده هواپیماهای جنگی ایرانی از کار می افتد.پس از تماس خلبانان باپایگاه مهر آباد به آنها دستور داده میشود که باید این شی ءنورانی را در فرودگاه به زوین بنشانند.هنگام اجرای دستور فوق تمامی سیستمهای ارتباطی (سیستمهای رادیویی والکترومغناطیس)هواپیماها از کار می افتدوپس از چند لحظه ای شی ءنورانی ناپدید میشود وهواپیماهای جنگی ایرانی پس از مدتی سرگردانی در آسمان تهران دست خالی به فرودگاه باز میگردند.(نام خلبانان وهواپیماهای اعزام شده در فرودگاه مهرآباد ثبت شده است)

 

ک_جاپ که یک فضانورد منجم ومتخصص کره ماه است در کتابش بنام بشقاب پرنده ها ابراز میدارد که ناپدید شدن کشتیها وهواپیماهای معروف در مثلث برمودا به وسیله اجسام پرنده صورت گرفته است وی مفقود شدن خدمه آنها را نیز به این اجسام ربط میدهد.جاپ معتقد بود که حوزه مغناطیسی موقتی  که دارای طرحی یونیزه شده است میتواند باعث متلاشی شدن یا ناپدید شدن هواپیماها وکشتیها گردد.اوروی این سوال کارمیکرد که چگونه نیروی مغناطیسی کنترل شده میتواند باعث نامرئی شدن گردد.نظریه میدان واحد اینشتین  او را مجذوب کرده بود_جاپ هر دوی اینها راکلیدی میدانست برای ظهور ومحو شدن ناگهانی بشقاب پرنده ها وناپدید شدن کشتیها وهواپیماها ولی مرگ امکان ادامه فعالیت ونتیجه گیری را از جاپ گرفت وتحقیقاتش ناتمام ماند.وسایل نظامی موجود در مقابل بشقاب پرنده ها مانند تفنگ های پلاستیکی اسباب بازی بچه ها به حساب می آید.اگر بشقاب پرنده ها به طرف شی ء شلیک کنند آن شی ء را به صورت آبکش در می آورند ویا آن را ناپدید وپودر مینمایند(امواج بسیار خطرناکی که در اثر تبدیل جرم به انرژی به وجود می آیند)

 

سوخت (انرژی لازم )بشقاب پرنده ها انرژی حاصل از انتفاع ماده است وکشورهایی میتوانند این وسیله را در اختیار داشته باشند که به انرژی هسته ای وانرژی حاصل ازانتفاع ماده دسترسی داشته باشند کشورهای قدرتمند صنعتی (آمریکا_روسیه_انگلیس_فرانسه و...)همگی به این انرژی دست یافته اند ودارای بشقاب پرنده نیز میباشند.طبق گزارشات سازمان CIA(سیا)سازمان جاسوسی واطلاعاتی آمریکا بیش از 1500000(یک میلیون وپانصد هزار) بشقاب پرنده که سوخت آنها انرژی حاصل از انتفاع ماده است در کره خاک وجود دارد.

 

 

 

 



ادامه مطلب ...


انرژی هسته ای چیست؟انرژی هسته ای که گاهی انرژی اتمی نیز نامیده میشوداز متلاشی شدن هسته اتمهای سنگین یا ازبه هم پیوستن اتمهای سبک به دست می آید

**نکته جالب توجه اینجاست  دانشمندانی که با علامت * مشخص شده ند بخصوص دانشمندان قسمتهای آخر تاریخچه  دانشمندان انرژی هسته ای یا در ایالات متحده آمریکا زاده شده اندیابه آنجا مهاجرت کرده اندیابه آنجا رفته وبه تدریس وپژوهش پرداخته اند.

دانشمندان انرژی هسته ای(بخش مطالعات  الکترون)

هاینریخ گایسلر

اویگن گولد شتین

ژان باتیست پرن

جوزف جان تامسن

ویلهلم کونراد رونگتن

آنتوان هانری بکرل

ماری اسکلودوفسکا کوری

ارنست راذرفرد

دانشمندان انرژی هسته ای (بخش مطالعات هسته)

هنری گوین_جفریز موزلی

جیمز چدویک

دانشمندان انرژی هسته ای (بخش مطالعات انرژی هسته ای)

پیر کوری

*هانس آلبرشت بته

دانشمندان انر[ژی هسته ای (بخش مطالعات واکنشهای هسته ای)

جان  داگلس  کاککرافت

ارنست تامس سینتن والتن

*ارنست اورلند ولارنس

*انریکوفرمی

اوتوهان

لیزه مایتنر

*اوتو روبرت فریش

*نیلس هنریک داوید بور

دانشمندان انرژی هسته ای(بخش مطالعات رئاکتورهای هسته ای)

*لئوسیلارد

*آلبرت اینشتین

*رابرت اپنهایمر



 

 

این مقاله توسط مهندس مهدی ادیبی وخانم  مهندس نجمه سلیمانی نژاد وخانم زینب خیری تهیه شده است

معرفی دانشمندان انرژی هسته ای

اوتو  روبرت   فریش

Otto   robert   ferisch

1904-1979میلادی فیزیکدان اتریش بود.در سال 1936درجه دکتریش را ازدانشگاه وین پایتخدت اتریش گرفت.چندی با عمه اش لیزه ماینتردر آلمان به پژوهش پرداخت.او هم مانندعمه اش ناگزیر به ترک آلمان شد.هر دو در آزمایشگاه نیلس بور در کپنهاگ پایتخت دانمارک  پذیرفته  شدندوبا بورهمکاری  که داشتند.در آنجا بود که فریش با دخدتر بور ازدواج کرد.اصطلاح شکافت هسته ای نخدستین بار در مقاله ای آمده است که فریش ومایتنر باهم نوشته اند وهمین دو دانشمند بودند که نخستین باراز راه تجربه  ثابت کردند که انرژی عظیمی  از شکافت هسته اورانیوم پدید می آید.فریش در سال 1940به انگلستان رفت به تابعیت آن کشوردر آمدوبه دانشمندان مامور طرح بمب اتمی در لیور پول پیوست.ازسال 1934تا1946نیز به ادامه پژوهشهایش در ایالات متحده آمریکا پرداخت.در  سال 1947استاددانشگاه کمبریج انگلستان شد.

نیلس هنریک داوید بور

Niels  Henrik boh r  

1885-1962میلادی

دانشمندی نظری در رشته فیزیک نظری بود.شهرتش بیشتر به سبب نظریه هایش در زمینه ساخدتمان اتم است.در سال 1913درباره ساختمان  اتم طرحی داد که در آن زمان موفقترین طرح به شمار میرفت.این طرح نخستین اقدام موفقیت آمیزی بودکه ساختمان درون اتم را درطیفسنجی مورد استفاده قرار می داد.از این گذشته اطلاعات به دست آمده از طیفسنجی رابرای توضیح ساختمان درون اتم به کارمیبست.بورن به سبب پژوهشهایش درباره ساختمان اتم برنده جایزه نوبل  سال 1922در رشته فیزیک شد.دوبار در فاصله  سالهای 1938تا1945به ایالات متحد آمریکا سفرکردودرپژوهشهایی که به ساختن بمب اتمی انجامید همکاری داشت.بور پیوسته در راه گسترش کاربردانرژی اتمی درراه صلحجویانه می کوشید.بنیانگذار موسسه فیزیک نظری در کپنهاگ پایتخت دانمارک بود.این موسسه در پیشرفت دانش فیزیک وکارهایی که در زمینه اتم صورت گرفت بسیار موثر بود.

آلبرت اینشتین

Einstein                Albert                                 

1879-1955میلادی

فیزیکدان وریاضیدان وفیلسوف آلمانی ویکی از بزرگترین دانشمندانی بود که جهان به خود دیده است.اینشتین در آلمان

زاده شد.در آن کشور وسوییس تحصیل کرد.در سال 1905به تابعیت سوییس در آمد.در سال1914 به برلین رفت ونزدیک به بیست سال استاد فیزیک نظری در دانشگاه برلین بودوبه پژوهش در زمینه های فیزیک وریاضی وفلسفه پرداخت.در سال از 1933از آلمان نازی به ایالات متحد آمریکا مهاجرت کردوتا پایان عمر در آن کشور ماندگار شدوکارهای پژوهشی  خود رادنبال کرد.اینشتین را از پدران عذصر اتم دانسته اند.نظریات او در گسترش پژ:وهشهای اتمی تاثیر فراوان داشت.این پژوهشها به ساختن 
نخستین بمب اتمی انجامید.شهرت اینشتین بیشتر به سبب تئوری نسبیت اوست

رابرت اپنهایمر

Robert  Oppenheimer

1904_1967میلادی

دانشمند آمریکایی در رشته فیزیک نظری بود.در سال 1943 مدیر اجرای طرح پژوهش اتمی آزمایشگاه علمی لوس آلاموس شهرکی در ایالت نیومکزیکو شد.در اینجا بود که طرح ساختن بمب اتمی آماده می شد.خدمات اپنهایمر             در استفاده نظامی از انرژی اتمی بسیار موثر بود.اپنهایمر پس از بمباران اتمی ژاپن از هواداران جدی کنترل بین المللی سلاحهای اتمی شد وبا ساختن بمب هیدروژنی مخالفت کرد.به همین سبب مجلس سنای آمریکا او را برای امنیت کشور خطرناک  دانست و از کار برکنار کرد.کمیسیون انرژی اتمی آمریکا به پاس پژوهشهای هسته ای اپنهایمر به او مدال فرمی داد.              

 



 

این مقاله توسط مهندس مهدی ادیبی وخانم  مهندس نجمه سلیمانی نژاد وخانم زینب خیری تهیه شده است

معرفی دانشمندان انرژی هسته ای

ارنست تامس سینتن والتن

(  Ernest  Thomas  sinton Walton)

فیزیکدان ایرلندی در 1903 میلادی  زاده شد.در دانشگاه کمبریج انگلستان با کاکرافت همکاری میکرد.نتیجه این همکاری  موفقیتهایی بودکه کاکرافت ووالتن در شکستن هسته اتم بدست آوردند.به همین سبب سهمی ازک جایزه نوبل سال 1951دررشته فیزیک به والتن داده شد.

ارنست اورلند و لارنس

Ernest    o rlando Lawrence

1901-1958میلادی

فیزیکدان آمریکایی مخترع سیکلوترون بود.به سبب این اختراع وپژوهشهایش درباره ساختمان اتم برنده جایزه نوبل سال 1939دررشته فیزیک شد.ذعنصر لاورنسیوم به افتخدار او نامگذاری شده است.

انریکوفرمی

Enrico fermi 

1901-1954میلادی

فیزیکدان ایتالیایی بود که از سی وهفت سالگی به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد ودر آن کشور ماندگار شد.به همین سبب در بعضی   از کتابها اورا فیزیکدان آمریکایی دانسته اند.فرمی در سال 1934 با وارد کردن نوترون در هسته اورانیوم عنصر 93 رابدست آورد.که نپتونیم نامیده میشود.در سال 1938 با همسرش به استکهلم پایتخت سوئدرفت وجایزه نوبل در رشته فیزیک را دریافت کرد.برای فرار از حکومت فاشیستی ایتالیا در آن زمان به میهنش بازک نگشت وبه آمریکا گریخت واستاد دانشگاه کولومبیا شد.فرمی از دانشمندان نامداری بود که در ساختن بمب اتمی شرکت داشت وبه ساخدتن بمب ئیدروژنی  نیز کمک کرد.در ساختن راکتور دانشگاه شیکاگو نیز سهیم بود.نخستین واکنش زنجیری مهارشده نیز زیر نظر او صورت گرفت.در سال 1954عنصرشماره 100به افتخار او فرمیوم نامیده شد.

اوتوهان

Otto  Hahn

1879-1968میلادی

فیزیکدان وشیمیدان آلمانی بود.در سال 1917همراه با بانوی دانشمند اتریشی لیزه ماینترlisse  Meitner)

(عنصر کمیاب رادیوآکتیوپروتاکتینیوم را کشف کرد.در سال 1938موفق به شکافت هسته اورانیوم شد ولی آن را به طور رسمی اعلام نکرد.به سبب کشف شیوه شکستن هسته اورانیوم برنده جایزه نوبل سال 1944دررشته شیمی شد.پس از جنگ جهانی دوم در شمار مخالفانسرسخت سلاحهای اتمی در آمدعذنصر شماره 105 به افتدخار او هانیوم نامیده شده است.

لیزه ماینتر

Lisse meitner

1 879-1968میلادی

بانوی فیزیکدان اتریشی بودوچون سی سال آخر عمرش  را در سوئد گذراندوبه پژوهش در زمینه های گوناگون فیزیک پرداخت.اورافیزیکدان سوئدی نیز دانسته اند.مایتنر پژ:وهشهایش را درباره شکافت هسته اورانیوم از سال 1907با همکاری اوتوهان در آلمان آغاز کرد.این همکاری سی سال ادامه داشت .مایتنر چون یهودی بودپس از اشغال اتریش به وسیله سپاهیان هیتلر از آلمان گریخت وبه سوئد رفت.اوبیش از هان به ارزش پژوهشهایشان درباره شکافت هسته اورانیوم عقیده داشت ونتیجه این پژوهش را در سال 1939 به چاپ رساند.در کشف عذنصر رادیو آکتیوپروتاکتینیومنیز باهان شریک بود.این پژوهشها در ساختن بمب اتمی موثر بود.



 

شارل آگوستن دو کولن

 
 
 
دو کولن

شارل آگوستَن دو کولُن (به فرانسوی: Charles-Augustin de Coulomb)‏(زاده ۱۴ ژوئن۱۷۳۶ در آنگولم فرانسه-مرگ ۲۳ اوت۱۸۰۶ در پاریس) فیزیکدان فرانسوی بود. او را بیشتر برای پدیدآوردن قانون کولن- که دربارهٔ نیروی الکترواستاتیکی دربارهٔ کشش و دافعه می‌باشد- می‌شناسند.

 
 

زندگی

شارل آگوستین کولن ازافسران فرانسوی دررشته مهندسی بودکه استحکامات بوربون رادرجنگ درمارتنیکاساخت وهم چنین اکتشفاتی درمورد مقاومت سقف ها وطناب های کشتی دارد. درمورد مغناطیس وقطب نماعقاید واکتشافات جدیدی را ارائه داد. او هم چنین مخترع ترازوی تاب داراست.

تحقیقات

اوتحقیقات زیادی درباره الکتریسیته انجام داد.



 
 
 

این مقاله توسط مهندس مهدی ادیبی وخانم  مهندس نجمه سلیمانی نژاد وخانم زینب خیری تهیه شده است

معرفی دانشمندان انرژی هسته ای

جیمز چدوک

James  Chadwick

1891-1974میلادی

فیزیکدان انگلیسی بود.تحصیلاتش را در سال 1911در منچستر به پایان رساندودر آزمایشگاه  راذرفورد به کار پرداخت.درسال 1913 به آلمان رفت وبه راهنمایی هانس گایگر             Geiger)   Hans  )فیزیکدان  آلمانی واستاد ومدیر دانشکده فنی برلین کار وپژ:وهش خود رادنبال کرد.چدویک در آغاز جنگ جهانی اول د ستگیر شدوتا پایان جنگ درزندخان بود.در سال 1919به انگلستان  بازگشت ودر دانشگاه کمبریج همکارراذرفوردشد.در سال 1932 نوترون را کشف کردوبه همین سبب جایزه نوبل در سال 1935 در رشته فیزیک را دریافت داشت

پیر کوری

Pierre curie

1805-1906 میلادی

شیمیدان فرانسوی بود.نخست در بلور شناسی واثر گرما بر مغناطیس پرداخت.در سال 1808همراه بابرادرش ژاک کوری پدیده پیزکو التریسیته را کشف کرد.بنابراین کشف هرگاه بعضی از بلورهااز قبیل بلور کوارتزتحت فشار قرار بگیرند,میان وجوه متقابل آنها اخدتلاف پتانسیل الکتریکی برقرارمی شود.برعکس هرگاه بعضطی از بلورها از قبیل بلور کوارتز تحت فشار قرار بگیرندمیان وجوه متقابل آنهااختلاف پتانسیل الکتریکی برقرار میشود.برعکس هرگاه بعضطی از بلورها دخر یک میدان الکتریکی قراربگیرنددرامتدادهای معین منبسط یا منقبض می شوند.پیر کوری در سال 1895 ثابت کرد که یک دمای بحرانی وجود داردکه در بالاتر از آن خواص مغناطیسی ازک میان میرود.این دما را نقطه کوری نامیده اند.پیر کوری در سال 1895 با ماری اسکلودوفسکا ازدواج کرد.از آن پس بود که نبوغ علمی واستعداد این زن وشوهر با هم در آمیخت وسبب پژوهشهای پر ارزش آنها در زمینه رادیوآکتیویته ورادیو م شد.کوریها جایزه نوبل سال 1903در رشته فیزیک را دریافت داشتند.پیر کوری در سال 1906هنگام گذر از خیابان بر اثر تصادفی درگذشت.

هانس آلبرشت بته (HANS  ALBRECHt   Bethe)

فیزیکدان آلمانی است که از سی سالگی به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کردودر آن کشور ماندگار شد.به همین سبب در بعضی از کتابها اورا فیزیکدان آمریکایی دانسته اند.در سال 1906 میلادی در آلمان به دنیا آمد.در دانشگاههای فرانکفورت ومونیخ تحصیل کرد.باروی کار آمدن هیتلر در آلمان نخدست به انگلستان ودر سال 1935 به آمریکا رفت ودر آنجا به تدریس وپژوهش پرداخت .مدتی  با راذرفورد وفرمی همکاری داشت.شهرتش بیشتر به سبب همکاری نزدیک او در طرح وتهیه

بمب اتمی ومحاسبه  جزییات واکنشهای                 هسته ای درون ستارگان است.بته در سال 1961به سبب پژ:وهشها وتئوریهایش درزمینه خواص اتمی ومنشا انرژی خورشیدوستارگان وگسترش استفاده از انرژی اتمی برنده جایزه فرمی شد.این جایزه از سال 1965به افتخارانریکوفرمی به برترین فیزیکدانان داده می شود.

جان داگلس کاککرافت

John     Douglas   cockcroft

1897_1967میلادی

فیزیکدان انگلیسی از پیشگامان شکستن هسته اتم بود.باهمکاری دستیارش والتن در سال 1929دستگاهی ساخت که می توانست ولتاژهای بسیاربالا تولید کند.این دوهمکار در سال 1932لیتیوم را با پروتونهای شتابدهنده بمباران کردندوذرات آلفایعنی هسته هلیوم به دخست آوردند.به همین سبب کاککرافت ووالتن برنده جایزه نوبل در سال 1951در رشته فیزیک شدند.کاککرافت در جنگ جهانی دوم وپس ازآن برای کامل کردن بمب اتمی کوشش بسیار کرد.



 

این مقاله توسط مهندس مهدی ادیبی وخانم  مهندس نجمه سلیمانی نژاد وخانم زینب خیری تهیه شده است

معرفی دانشمندان انرژی هسته ای(ویلهلم کونراد رونگتن)

                WILHELM   KONRAD  RNOENTGEN

1845-1923میلادی

فیزیکدان آلمانی بود.در هلند وسوییس تحصیل کرد.در سال 1895(شمسی1274)موفق به کشف پرتوهایی شد که آن راپرتوهای نامید.باپشتکار بسیار پژوهش  خود را در این زمینه دنبال کردونخستین رساله اش را درباره خدواص پرتوهای Xانتشار دادودر ژانویه 189 6درباره این پدیده تازه سخدنرانی کرد.در همین جلسه دانشمندی 83ساله داوطلب شدکه از استخوانهایبازو وکف دست او به کمک پرتوهای Xعکسبرداری شود.این عکسه سبب شورو هیجان حاضران وبزرگداشت رونگتن شد.کشف رونگتن گذشته از کاربردهای مهم آن پایه کشفهای دیگری شد که مفاهیم قدیم علم را دگرگون کرد.رونگتن بااینکه میتوانست از کشف خود در آمد مالی فراوان به دست آورددر این باره کاری نکردودر کمال تنگدستی جان سپرد.نخدستین جایزه نوبل در رشته فیزک که درسال 1901برقرار شد به رونگتن داده شد.

آنتوان هانری بکرل

ANTNOINE  HENRI   Becquerel  

1852-1908میلادی

فیزیکدان فرانسوی وکاشف رادیواکتیوبود.دو تن دیگر از خاندانشاز فیزیکدانان بنام پیش از او بودند.بکرل نخست درباره خواص مغناطیسی نوربه پژوهش پرداختدر سال1896کشف کرد که اورانیوم از خود پرتوهایی تابش میکند.دوسال بعد ماری کوری شیمیدان فرانسوی این تابش رارادیواکتیونامید.مدتی  هم این تابش بنام کاشف آن پرتوهای بکرل (اشعه بکرل)نامیده می شد.بکرل در سال 1903به همراه پیر کوری فیزیکدان فرانسوی وماری کوری موفق به دریافت جایزه نوبل در رشته فیزیک شد



 

این مقاله توسط مهندس مهدی ادیبی وخانم  مهندس نجمه سلیمانی نژاد وخانم زینب خیری تهیه شده است

معرفی دانشمندان انرژی هسته ای

ماری اسکلودوفسکا کوری

Marie   sklodowska   curie

1867-1934میلادی

شیمیدان فرانسوی بود.در ورشو پایتخت لهستان زاده شد.تا بیست وچهارسلگی در آنجا تحصیل کرد.پدرش استاد فیزیک ومادرش مدیر مدرسه بود.ماری به سبب تنگدستی خانواده اش نمی توانست تحصیلات خود را در دانشگاه دنبال کند.ناگزیر بود کارکندوهزینه تحصیل خواهر مادر وبرادر بزرگترش را نیز که در پاریس تحصیل میکردند بپردازد .     در سال 1891به پاریس  رفت ودر دانشگاه سوربن به تحصیل پرداخت.در سال 1894 باپیر کوری (pierre  curie)شیمیدان فرانسوی آشنا شدوسال بعد با او ازدواج کرد.از آن پی به ماری کوری یا مادام کوری شهرت یافت.ماری وهمسرش در سال 1898دو عنصر رادیو اکتیویعنی رادیوم وپلونیوم را کشف کردند.این دو دانشمند به سبب پژوهشهایشان درباره رادیو آکتیویته وبکرل دانشمند فرانسوی برنده جایزه نوبل در سال 1903 در رشته فیزیک شدند.ماری پس از در گذشت همسرش به جای او استاد رشته فیزیک دانشگاه سوربن شد.در سال 1910(1289شمسی) رادیوم فلزی را جدا کرد.یک سال بعد برنده جایزه نوبل در رشته شیمی شد.اوتنها بانوی دانشمندی است که تاکنون دوبار جایزه نوبل دریافت داشته است



 

این مقاله توسط مهندس مهدی ادیبی وخانم  مهندس نجمه سلیمانی نژاد وخانم زینب خیری تهیه شده است

معرفی دانشمندان انرژی هسته ای (هاینریخ گایسلر_اویگن گولد شتین- ژان باتیست پرن- جوزف جان تامسن )

هاینریخ گایسلر

heinrich geissler

1814-1879میلادی

مخترع آلمانی بود.یکی از اختراعهای او لوله گایسلر است.این لوله پراست از گازی رقیق که چون تخلیه الکتریکی در آن صورت گیرد نور تولید میشود.رنگ نور بستگی به جنس گاز دارد.نام این مخترع را در بعضی از کتابهای فارسی هاینریش گیسلرونام لوله ای را که اختراع کرده است لوله گیسلر نیز نوشته اند.

 

اویگن گولد شتین

                Goldstein            Eugen

1850-1931میلادی

فیزیکدان آلمانی بود.بیشتر وقتش رادر آزمایشگاهی میگذراندکه خود تاسیس کرده بود.روشنایی حاصل درکاتود را درلوله خلا مورد مطالعه قرار داد.نخستین کسی بود که در سال 1876این روشنایی را پرتوهای کاتودی نامید.در سال 1886پرتوهای کانالی راکشف کرد.بعد ها پرن ثابت کرد که این پرتوها از ذرات با بار مثبت تشکیل شده  اند.تامسن در سال 1907این پرتوهارا پرتوهای مثبت نامید.بررسی این پرتوها بود که راذزفورد را به کشف پروتون رهبری کرد.

 

 

ژان باتیست پرن

Jean    BAPTISTE  PERRIN

1870-1942میلادی

 

 



نسخه چاپیارسال به دوستان به مناسبت شصت و هشتمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما

 
 
به مناسبت شصت و هشتمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما
بمب‌های ویرانگر هیروشیما و ناکازاکی را چه کسی ساخت+تصاویر و فیلم

دانشمند سازنده بمب‌های اتمی آمریکا بعدها گفت هنگام مشاهده این انفجار به یاد قطعه‌ای از کتاب مقدس هندوها افتاده که می‌گوید: «خود مرگ شده‌ام، ویرانگر دنیاها».

خبرگزاری فارس: بمب‌های ویرانگر هیروشیما و ناکازاکی را چه کسی ساخت+تصاویر و فیلم

«فیزیکدان‌ها آنقدر بی‌پرده با گناه آشنا شدند که هیچ بی‌نزاکتی، شوخ‌طبعی یا اغراق‌گری نمی‌تواند بر آن سرپوش بگذارد و این آگاهی‌ای است که آنها از آن دست نخواهند شست.»- فیزیکدان سازنده بمب‌های اتمی هیروشیما و ناکازاکی

«سیمیکو کوئید» در 6 آگوست 1945، شصت و هشت سال پیش که آمریکا با بمب اتمی شهر هیروشیما را هدف حمله اتمی قرار داد، دختری 17 ساله بود. سیمیکو خواهر خردسالش را بغل گرفته بود که ناگهان جهان برای همیشه تغییر کرد.

ساعت 8:15 دقیقه صبح، بمبی با نام مستعار «پسر کوچک» در فاصله‌ای با ارتفاع کمتر از 2000 پا بر فراز شهر هیروشیما منفجر شد: یک نور بی‌صدا و بعد شهر، صحنه فاجعه‌ای ناگفتنی بود.

  جان به در بر بردن از این مهلکه، تصادفی بود که بیش از هر چیز به قرار داشتن در مکان مناسب، در زمانی درست بستگی داشت و «کوئید» از اندک ساکنان این شهر بود که از این بخت‌یاری برخوردار شده بود. با این حال، زیستن پس از مشاهده صحنه‌های حادثه‌ای تا آن حد هولناک نیز دشواری‌های خاص خود دارد. 

«بیرون که آمدم، مرده بودم که می‌دیدم. آدمهایی می‌دیدم که راه می‌رفتند در حالی که پوست صورتشان آویزان بود و کسانی که پوستشان ورآمده و کنده شده بود»؛ اینها بخشی از خاطرات خانم «کوئید» از آن حادثه هولناک هستند؛ او اکنون 85 ساله است و در ایالت «وست ویرجینیا» در آمریکا زندگی می‌کند.

شاید برای «سیمیکو کوئید» و دهها هزار نفر از کسانی که به هر نحو در بمباران اتمی شهرهای «هیروشیما» و «ناکازاکی» در روزهای 6 و 9 آگوست سال 1945 به آسیب‌های مختلف جسمی یا روحی دچار شدند، شنیدن هر نام یا دیدن هر تصویری که پیوندی با این حادثه داشته باشد، خالی از رنج نباشد

نام «روبرت اوپنهایمر» که از او به عنوان پدر بمب اتمی جهان و از موثرترین افراد در ساختن دو بمب ویرانگر «پسر کوچک» و «مرد چاق» یاد می‌شود نیز از این قاعده مستثنی نیست.

 

روبرت اوپنهایمر

البته این فیزیکدان آمریکایی که در 22 آوریل 1904 در نیویورک متولد شد، تنها یکی از 130 هزار نفری بود که در زمان جنگ جهانی دوم در قالب «پروژه منهتن»، برای ساختن بمب اتمی برای آمریکا فعالیت می‌کردند، با این حال، سهم علمی «اوپنهایمر» در توسعه این پروژه باعث شد نام بسیاری از افراد دخیل در این پروژه از خاطرها و خاطره‌ها محو شود، اما نام وی نه.

نام «اوپنهایمر» که به گفته خودش در سالهای جوانی تمام تلاشش را کرده بود تا از صحنه سیاست دور بماند اکنون با یکی از دردناک‌ترین فاجعه‌های بشری تداعی می‌شود.

طبق برخی آمارها (به عنوان مثال آمار بنیاد تحقیق در اثرات تشعشعات اتمی) در این دو عملیات که تا به امروز تنها موارد استفاده از جنگ‌افزارهای هسته‌ای در جهان هستند، حدود 220 هزار نفر جان خود را از دست دادند.

 

 

اوپنهایمر فعالیت در ساخت سلاح‌های هسته‌ای را سه سال پس از نامه‌ای آغاز کرد که «لئو زیلارد»، فیزیکدان برجسته آمریکایی و «آلبرت انیشتین» دانشمند فیزیکدان مشهور آلمانی به «فرانکلین روزولت»، رئیس جمهور وقت آمریکا نوشتند.

«انیشتین» و «زیلارد» در این نامه در سال 1939 ضمن اشاره به قدرت مخرب بمب‌های اتمی، از رئیس جمهور آمریکا خواستند قبل از آلمان نازی تحقیقات برای ساخت بمب اتمی را آغاز کند. این نامه را نقطه شروع پروژه منهتن دارند؛ پروژه‌ای که آقای اوپنهایمر مسئولیت تحقیقات در باب جنبه‌های علمی  آن را به عهده داشت و در نهایت به ساخت بمب‌های ویران‌کننده شهرهای ژاپنی منجر شد.

نامه انیشتین و فیزیکدانان دیگر به رئیس جمهور وقت آمریکا برای ساخت بمب اتمی

در 9 اکتبر سال 1941، یعنی اندکی پیش از ورود آمریکا به جنگ جهانی دوم، روزولت با طرح توسعه بمب اتمی موافقت کرد. سپتامبر سال بعد یعنی سال 1942، ژنرال «لسلی گروز» مدیر پروژه منهتن شد.

 

اوپنهایمر و عده دیگری از فیزیکدانان نظری

ژنرال گروز، اوپنهایمر را برای ریاست آزمایشگاهی به نام آزمایشگاه «لوس آلاموس» در نظر گرفت که قرار بود به تحقیقات در باب جنبه‌های علمی ساخت بمب اتمی بپردازند.

محصول مدیریت این آزمایشگاه، انفجار اولین بمب اتمی در شانزدهم ژوئیه سال 1945 بود. این آزمایش هسته‌ای به «آزمایش ترینیتی» معروف شد که آن را آغاز عصر تسلیحات اتمی می‌دانند.

انفجار ترینیتی اولین انفجار هسته‌ای دنیا بود که حاصل تلاش اوپنهایمر و همکارانش برای ساخت سلاح هسته‌ای بود

اوپنهایمر بعدها گفت هنگام مشاهده این انفجار به یاد قطعه‌ای از کتاب مقدس هندوها به نام «بهگود گیتا» افتاده است: «خود مرگ شده‌ام، ویران‌کننده دنیاها».

چند هفته پس از این آزمایش بود که بمب‌های «پسر کوچک» و «مرد چاق» بر فراز هیروشیما و ناکازاکی منفجر شدند تا آقای اوپنهایمر نقشی مهم در اولین و تنها موارد استفاده از جنگ‌افزارهای هسته‌ای داشته باشد.

پروژه منهتن در آگوست 1945 به پایان رسید. اوپنهایمر بعد از آنکه انفجار بمب‌های ساخته شده در آزمایشگاهش را دید، همان سال از سمتش استعفا داد.

در سال 1965، از آقای اوپنهایمر خواسته شد بار دیگر شعر کتاب مقدس هندوها را مقابل دوربین‌های تلویزیونی بخواند و او با چشمانی اشک‌بار شرح حال خود و اعضای تیمش هنگام مشاهده اولین انفجار هسته‌ای جهان را چنین توصیف کرد:

«می‌دانستیم که جهان از این پس، همین‌طور نمی‌ماند. عده کمی می‌خندیدند، عده کمی گریه می‌کردند. بیشترمان ساکت بودیم. من به یاد جمله‌ای از "بهگود گیتا" کتاب مقدس هندوها، افتادم که در آن "ویشنو" دارد تلاش می‌کند "ارجن" را متقاعد کند که باید وظیفه‌اش را انجام دهد و برای اینکه او را تحت تأثیر قرار دهد، به شکل مسلح خودش در می‌آید و می‌گوید: "خود مرگ شده‌ام، ویران‌کننده دنیاها". در آن لحظه، همه‌مان به نوعی داشتیم به همین فکر می‌کردیم.» 

فیلم این سخنان اوپنهایمر را در زیر ببینید.



 
 

نیکولا تسلا

 
نیکولا تسلا
Tesla3.jpg
متولد ۱۰ ژوئیه ۱۸۵۶ سمیلجان، امپراتوری اطریش-مجارستان
مرگ ۷ ژانویه ۱۹۴۳ (۸۶ سال) نیویورک سیتی, نیویورک
شهروند آمریکایی
تبار صربی‌تبار
رشته فعالیت مخترع، فیزیکدان و مهندس
محل کار وستینگهاوس
امضا امضای نیکولا تسلا

نیکولا تسلا (به انگلیسی: Nikola Tesla)‏ زاده ۱۰ ژوئیه ۱۸۵۶ در امپراتوری اتریش-مجارستان - متوفی ۷ ژانویه ۱۹۴۳ در نیویورک در ایالت نیویورک، مخترع، فیزیکدان و مهندس صربی الاصل آمریکایی

یکای قدرت میدان مغناطیسی در دستگاه اس‌آی به نام او تسلا نام گرفته‌است. مهم‌ترین کار شایسته او در مهندسی برق قابل استفاده کردن جریان متناوب در صنعت بوده‌است.

تسلا امروزه مخترع رادیو[۱] و نیز «مخترع قرن بیستم»[۲] شمرده می‌شود.

تسلا حداقل در سه کشور، کرواسی، صربستان و ایالات متحده آمریکا به عنوان قهرمانی ملی مورد تجلیل است.

زندگی

تسلا نخست در ۱۸۸۴ وارد آمریکا گردید و در ۳۰ ژوئیه ۱۸۹۱ به تابعیت رسمی ایالات متحده آمریکا در آمد. وی نخست مدتی در نیویورک زندگی کرد، و برای توماس ادیسون کارهای مهندسی انجام می‌داد. اما مدتی بعد بدلیل مخالفت ادیسون با پرداخت و افزایش حقوق تسلا (که هفته‌ای ۲۵ دلار برای کارهای زیربنایی شرکت ادیسون بود) از مقام خود استعفا داد.[۳] ادیسون حاضر نبود به نظرات تسلا در مورد برق متناوب توجهی کند، و برق جریان مستقیم را برتر از جریان متناوب می‌دانست. ادیسون در اواخر عمر خود البته از این تصمیم خود سخت پشیمان گشت.[۴] تسلا در حالی نظریات برق جریان متناوب چند فازهٔ خود را تکمیل کرد که در کانال‌ها برای ادیسون بیل می‌زد.[۵] وی در سال ۱۸۸۸ طرحی نوین از موتور القایی را برای انجمن مهندسان برق و الکترونیک (به انگلیسی: IEEE)‏ معرفی کرد.

 
آزمایشگاه تسلا در کلرادو

تسلا نهایتاً مدتی بعد به کلرادو اسپرینگز تغییر اقامت داد، و یک آزمایشگاه بزرگ برای خود تاسیس کرد.

تسلا از مخالفین نظریه نسبیت آلبرت انشتین بود.[۶]

او از اختلال وسواسی جبری رنج می‌برد، و به کبوترهای پارک مرکزی نیویورک علاقه وافری داشت. او هرگز ازدواج نکرد و با مارک تواین دوستی نزدیکی داشت، و به گیاه‌خواری علاقه داشت.

او با اینکه به ثروت دست یافت اما تمام آن را صرف پژوهش علمی کرد، و در فقر و بدهکاری در نیویورک در یک اتاق در یک هتل درگذشت.

تسلا عقیده داشت که می‌توان الکتریسیته را به صورت بیسیم انتقال داد و در این راه سعی بسیار کرد اما موفق نشد. در فیلم The Prestige ساخته کریستوفرنولان تسلامی‌تواند انرژی الکتریسته را بصورت بیسم منتقل کندو حتی انسان را شبیه سازی کند

نگارخانه



 
 

هاینریش هرتز

هاینریش هرتز
Heinrich Rudolf Hertz.jpg
متولد ۲۲ فوریهٔ ۱۸۵۷(۱۸۵۷-02-۲۲) هامبورگ , کنفدراسیون آلمان
مرگ ۱ ژانویه ۱۸۹۴ (۳۶ سال) بن , امپراتوری آلمان بیماری سرطان استخوان
ملیت آلمانی
رشته فعالیت فیزیک , مهندسی الکترونیک
محل کار دانشگاه کیل موسسه فناوری کارلسروهه دانشگاه بن
استاد راهنما هرمان فون هلمهولتز
دلیل شهرت تابش الکترومغناطیسی اثر فوتوالکتریک
امضا امضای هاینریش هرتز

هاینریش رودلف هرتز (به آلمانی: Heinrich Rudolf Hertz)‏ (زاده ۱۸۵۷ - درگذشته ۱۸۹۴) در شهر هامبورگ در کشور آلمان به دنیا آمد. به خاطر او هرتز به عنوان یک یکا در دستگاه SI در نظر گرفته شده‌است. او اولین کسی بود که وجود امواج الکترومغناطیسی را ثابت کرد.

پدرش، گوستاو هرتز که از دین یهودیت به مسحیت تغییر دین داده بود، با یک خانم مسیحی به نام آنا الیزابت فِفِرکرن ازدواج کرده بود، که او نیز یک مسیحی بود. مادر او فرزند یک دکتر و پدرش در هامبورگ یک مشاور بود. او در زمانی که در هامبورگ به مدرسه می‌رفت، استعداد زیادی در زمینهٔ علم و یادگیری زبان‌های عربی و سانسکریت نشان داد. او در رشته‌های فیزیک و مهندسی در شهرهای برلین، مونیخ و درسدن به ادامه تحصیل پرداخت. در دانشگاه، او زیر نظر استادانی مانند هلمهولتس تحصیل کرد. در سال ۱۸۸۰ مدرک دکترای خود را گرفت ولی تا سال ۱۸۸۳، هنگامی که خود به منصب استادی فیزیک تئوری در دانشگاه کیل در آمد، به صورت دانشجوی هلمهولتس باقی ماند. در سال ۱۸۸۵ استاد تمام وقت در دانشگاه کارلسروهه شد؛ جایی که امواج الکترو مغناطیسی را کشف کرد.

هواشناسی

هرتس همیشه علاقهٔ عمیقی به علم هواشناسی داشت که شاید به خاطر ارتباط با ویلهلم ون بزولد(او استاد آزمایشگاه هرتز در دانشگاه صنعتی مونیخ بود) به وجود آمده بوده باشد. به هر صورت او خود کمک قابل توجهی در این زمینه نکرد بجز چند مورد که بیشتر حالت تفریحی داشت و به هلمهولتس در برلین، که شامل تحقیقاتی در زمینه تبخیر مایعات، یک نوع جدید رطوبت سنج می‌شد.

 
تمبر یادبود هاینریش هرتس - انتشار در ۱۹۵۷ - جمهوری فدرال آلمان


 

ژوزف هانری

 
JosephHenry-SmithsonianCastle-20051108.jpg
 

جوزف هنری (به انگلیسی: Joseph Henry)‏ دانشمند و فیزیکدان سرشناس آمریکایی قرن نوزدهم بود.

یکای خود القایی به افتخار وی هانری (Henry) نامگذاری گردیده‌است....



 
 

مایکل فارادی

 
مایکل فارادی
Faraday Cochran Pickersgill.jpg
متولد ۲۲ سپتامبر ۱۷۹۱ جنوب لندن، انگلستان
مرگ ۲۲ اوت ۱۸۶۷ (۷۵ سالگی) لندن، انگلستان
ملیت انگلیسی
رشته فعالیت فیزیکدان و شیمی‌دان
دلیل شهرت قانون میدان فارادی الکتروشیمی اثر فارادی جعبه فارادی قوانین الکترولیز فارای فنجان فارادی
جوایز مدال کاپلی (۱۸۳۲) مدال کاپلی (۱۸۳۸)
امضا امضای مایکل فارادی

مایکل فارادی (به انگلیسی: Michael Faraday)‏ ‏ (۲۲ سپتامبر ۱۷۹۱ - ۲۲ اوت ۱۸۶۷) دانشمندی (فیزیکدان و شیمیدان ) انگلیسی که با زمینه‌های الکترومغناطیس و الکتروشیمی مرتبط بود و یک حکیم مادی بود. وی چراغ بونزن را ابداع کرد.

فارادی درباره میدان مغناطیسی موجود در دور یک رسانا که جریان DC حمل می‌کند مطالعاتی داشت و مفاهیم اولیه میدان الکترومغناطیس را در فیزیک بنیان نهاد. وی القای الکترومغناطیسی و قانون های برقکافت را کشف کرد. او اثبات کرد که خاصیت مغناطیسی می‌تواند بر روی شعاع های نور اثر می گذارد و رابطه‌ای اساسی بین این دو برقرار است.[۱][۲] اختراعات او در زمینه دستگاه‌های چرخنده الکترومغناطیس اساس فناوری موتور الکتریکی را پی ریزی کرد و این وضع ناشی از تلاش‌های او در زمینه کاربرد الکتریسیته در فناوری بود.

با وجود این که فارادی علوم رسمی کمی آموخت و ریاضیات عالی را خیلی کم یاد گرفت (مثل حساب دیفرانسیل و انتگرال)، یکی از تاثیر گذار ترین دانشمندان تاریخ بود. برخی از مورخان علم [۳] او را به عنوان بزرگ‌ترین تجربه‌گر در تاریخ علم می‌دانند.[۴] فاراد که واحد ظرفیت الکتریکى در SI است بعد از او به این اسم نامیده شد همانطور که ثابت فارادی، بار الکتریکی یک مول از الکترون است (حدود ۹۶,۴۸۵ کولن). قانون القای فارادی بیان می‌کند که میدان مغناطیسی که با زمان تغییر می‌کند به همان نسبت نیروی محرکه الکتروموتیو تولید می‌کند.

فارادی اولین و بهترین دانای گرانسنگ در علم شیمی (Fullerian Professor of Chemistry) در انستیتوی سلطنتی بریتانیای کبیر بود؛ مقامی که در تمام طول عمرش به آن منتسب بود.

فارادی فرد بسیار مذهبی بود. او یکی از اعضای کلیسای ساندمانیان ( Sandemanian Church) بود. یکی از فرقه‌های مسیحیت که در سال ۱۷۳۰ پایه گذاری شد و ایمان و التزام کاملی را نیاز دارد. تذکره نویسان خاطر نشان کرده اند که "حس عمیقی از یگانگی خدا و یکپارچگی طبیعت در زندگی و کارهای فارادی نفوذ داشت" [

مراحل اولیه زندگی

 
مایکل فارادی، اثری از توماس فیلیپس , حدود ۱۸۴۱-۱۸۴۲[۶]

مایکل فارادی در نزدیکی الفنت و کستل، لندن به دنیا آمد. خانواده وی فقیر بودند. پدرش جیمز، عضو ساندمانیان، یکی از فرقه‌های مسیحیت بود. جیمز در سال ۱۷۹۰ از Outhgill در Westmorland به لندن آمد جایی که او در آنجا آهنگر دهکده بود. مایکل فارادی جوان، یکی از چهار فرزند، فقط کمی از سطح تحصیلات مدرسه بالاتر بود مجبور شد که تحصیلات بیشتر را خودش ادامه دهد [۷] در چهارده سالگی او کارآموز یک صحافی و فروشگاه کتاب به نام George Riebau شد و در مدت هفت سال کارآموزیش کتابهای زیادی از جمله کتاب بهبود ذهن (The Improvement of the Mind) نوشته اسحاق واتس (Isaac Watts) را خواند و به طرز شگفت آوری اصول و نظریات آن را اجرا کرد. او به علم و به خصوص الکتریسیته علاقه مند شد. مخصوصاً از کتاب گفتگویی در شیمی (Conversations in Chemistry ) نوشته Jane Marcet خیلی الهام گرفت. [۸]

 
سر همفری دیوی ، ۱۸۳۰، قلمزنی مبنی بر نقاشی اثری از سر توماس لارنس (۱۷۶۹-۱۸۳۰)

در بیست سالگی در سال ۱۸۱۲ در پایان شاگردیش او در سخنرانیهای دانشمند سرشناس شیمی، همفری داوی، رئیس انجمن رویال، شرکت کرد. سپس فارادی یک کتاب ۳۰۰ صفحه‌ای بر اساس سخنرانی‌های دیوی به او ارسال کرد. پاسخ دیوی سریع و مهربانانه و دلچسب بود. وقتی دیوی بینایی خود را از ناحیه نیتروژن تری کلرید از دست داد تصمیم گرفت فارادی را به عنوان منشی استخدام کند در آن دوران فارادی فرد متشخصی شناخته نمی‌شد و گفته می‌شود که همسر دیوی با او برخورد خوبی نداشت. به هر حال طولی نکشید که فارادی از داوی پیش افتاد.

فارادی با سارا برنارد (Sarah Barnard) ‏ (۱۸۷۹-۱۸۰۰) در ۲ ژوئن ۱۸۲۱ ازدواج کرد اما فرزندی نداشت. [۹] آنها وقتی در ساندمانیان بودند باهم آشنا شدند. حامی و مشاور او جان مدجک فولر بود که کرسی استادی فولرین شیمی را در موسسه رویال ایجاد کرد. فارادی اولین و معروفترین فرد دارنده این مقام بود که تا آخر عمرش برای این مقام انتخاب شد. او در منزلش در همپتون کورت در ۲۵ اوت ۱۸۶۷ میلادی درگذشت.

فتوحات علمی

شیمی

 
مایکل فارادی در آزمایشگاه، اثری از هریت جین مور (Harriet Jane Moore) که با آبرنگ کشیده شده است

الکتریسیته و مغناطیس

بزرگ‌ترین کار وی با الکتریسیته و مغناطیس بود. اولین آزمایشی که ثبت کرد ساختن پیل ولتایی با استفاده از هفت halfpenny (سکه‌ای برنز که در United Kingdom استفاده می‌شود) که با هفت ورقه از فلز روی و شش قطعه از کاغذ که با آب نمک مرطوب شده بود، در کنار هم قرار می‌گرفتند با این وسیله او نمک فرنگی اصل (سولفات منیزی یا sulphate of magnesia) را تجزیه کرد. (اولین نامه به Abbott در ۱۲ جولای ۱۸۱۲)

در سال ۱۸۲۱م، کمی بعد از اینکه شیمیدان و فیزیکدان دانمارکی، هانس کریستین اورستد، الکترومغناطیس را کشف کرد، همفری دیوی و دانشمند بریتانیایی ویلیام هید ولاستون William Hyde Wollaston سعی کردند تا یک موتور الکتریکی را طراحی کنند، اما نتوانستند. [۲] فارادی پس از صحبت با این دو نفر، تصمیم به ساخت دو وسیله برای تولید آنچه که او گردش الکترومغناطیسی (یک حرکت چرخشی پیوسته ناشی از نیروی مغناطیسی اطراف یک سیم) می‌نامید، گرفت. اگر یک سیم غوطه‌ور در یک حمام جیوه با یک آهنربا که در وسط آن قرار داده شده، با الکتریسیته تولید شده توسط یک باتری شیمیایی شارژ می‌شد، در اطراف آهنربا می‌چرخید. وسیله اخیر یک موتور هم قطبی (homopolar motor) نامیده می‌شود. این اکتشافات و آزمایشات پایه فناوری الکترومغناطیس نوین را بنا نهاد. فارادی نتایج تحقیقات خود را منتشر کرد بدون این که از والستون و داوی (Wollaston و Davy) در ابتدای کتاب قدردانی کند و این امر ستیزه‌ای را به وجود آورد که باعث شد که فارادی برای چند سال از تحقیقات الکترومغناطیس کناره گیری کند.[نیازمند منبع]

 
آزمایش چرخش الکترومغناطیسی فارادی، ۱۸۲۱ [۱۰] در

سال ۱۸۳۱ او سری بزرگ آزمایشاتش را که در آن به کشف القای الکترومغناطیسی نایل شد، آغاز کرد. او فهمید که اگر یک آهنربا را از وسط یک حلقه سیمی عبور دهد، یک جریان الکتریکی در سیم ایجاد می‌شود. جوزف هانری نیز چند سال بعد به طور مشابهی خود القایی را کشف کرد و هر دوی اینها بعد از کار فرانسبسکو زانتدچی (Francesco Zantedeschi) در سال ۱۸۲۹ و ۱۸۳۰ در ایتالیا بود.[۱۱]

دلایل او نشان داد که جریان الکتریکی، مغناطیس را ایجاد کرده است. سپس فارادی از این اصول برای ساخت دینامو، شکل قدیمی ژنراتورهای توان پیشرفته الکتریکی، استفاده کرد.

فارادی بیان داشت که نیروهای الکترومغناطیسی در فضای خالی اطراف هادی وجود دارد، اما او کارش را بر روی این پروژه تکمیل نکرد. تجسم آزمایشی فارادی از خطوط شار نشأت گرفته از بدنه بارها، برای بار اول بصورت ریاضی توسط قانون القای فارادی (که بعداً جزو معادلات ماکسول شد) مدل شد که در تعمیم کلی تکمیل شده و به عنوان تئوری میدان شناخته شده است. فارادی بصورت تفننی به شیمی نیز پرداخت و مواد شیمیایی نظیر بنزن را کشف و سیستم اعداد اکسیداسیون و میعان گازها را ابداع کرد. او همچنین قانون الکترولیز را کشف کرده و الفاظی نظیر آند، کاتد، الکترود و یون را عمومی ساخت.

 
مایکل فارادی در حال نگه داشتن یک میله شیشه‌ای که در سال ۱۸۴۵ برای نشان دادن این که خاصیت مغناطیسی می‌تواند بر روی نور در مواد عایق اثر بگذارد استفاده می‌شد

دیامغناطیس

در سال ۱۸۴۵ او آنچه را که اکنون اثر فارادی می‌نامیم و پدیده‌ای را که او دیامغناطیسم نامید، کشف کرد. سطح پلاریزاسیون نوری که بصورت خطی قطبی شده و از میان یک محیط مادی منتشر شده را می‌توان توسط بکار گیری یک میدان مغناطیسی خارجی که در جهت انتشار تنظیم شده، چرخاند. او در دفترچه‌اش نوشت که من در نهایت در توصیف یک منحنی مغناطیسی یا خطوط نیرو و در مغناطیس کردن یک شعاع از نور موفق شدم. این نشان داد که نیروی مغناطیسی و نور به هم مرتبط هستند.

قفس فارادی

در کار روی الکتریسیته ساکن، فارادی نشان داد که بار تنها بر روی سطح خارجی یک هادی باردار قرار می‌گیرد و بار روی سطح خارجی هیچ اثری روی چیزی که داخل هادی قرار دارد، نمی‌گذارد. این اثر حفاظتی در آنچه که ما به عنوان قفس فارادی می‌شناسیم بکار رفته است.

استخدام دولتی

 
مایکل فارادی در حال ایراد سخنرانی کریسمس در سال ۱۸۵۶

او یک سری سخنرانی موفق راجع به شیمی و فیزیک شعله‌ها در انستیتوی رویال ارائه داد که بنام تاریخ طبیعی شمع بود. این سخنرانیها، مبدأ سخنرانیهای کریسمس (Christmas lectures) برای جوانان بود که هنوز هم همه ساله در آن مکان ارائه می‌شود. فارادی در طراحی آزمایشات معروف بود، اما فاقد تعلیم خوب ریاضیات بود. او آنقدر کم توقع و سخاوتمند شناخته می‌شد که مقام ریاست انجمن رویال (مقام پیشین داوی) را منحل کرد. واحد خازن، فاراد به نام او نام گذاری شده است و تصویر او روی اسکناس ۲۰ پوندی انگلیس چاپ شد.

اواخر زندگی





به فرموده امام علی{آنچه از علم بهتر است تجربه  است}
   چند سال پیش یک محقق ژاپنی به نام پروفسور ماسارو ایموتو   Masaru Emoto تحقیقات گسترده ایی را در زمینه سلول های آب انجام داد . ایشان در سلسله مقالاتی که ارائه دادند مدعی شدند که ملکول های آب نسبت به مفاهیم معنوی تاثیر پذیرند . این نظریات که از سوی موسسات علمی مورد تا ئید قرار گرفته ، مبتنی بر برسی نمونه های فراوانی از کریستال های منجمد شده آب و مقایسه آنها با یکدیگر است .

پرفسور ماسارو ایموتو

          پروفسور ایموتو با انجام حدود ده هزار آزمایش از سال 1994 یافته های خود را طی مقالاتی بشرح : پیام هایی از آب 1 در سال 19999 ، پیام هایی از آب 2 در سال 2002 ، پیام هایی از آب 3 در سال 2004 و پیام هایی از آب  4 در سال 2008 میلادی  عرضه کردنند .

         ایشان گفتند بطور کلی چهار عامل بر روی آب تاثیر می گذارند و تغییراتی در آن ایجاد می کند .

1 . نامه برای آب

2 . نمایش تصویر برای آب

3 . پخش صوت برای آب

4 . خواندن دعا بر آب

           و در ادامه می گوید ، آب پیام مهمی برای ما داردو اینکه  نگاه عمیق‌تری به خودمان بیندازیم. زمانی كه با آیینه آب به تماشای خود می‌نشینیم، این پیام به طور شگفت‌آوری خود را شفاف و درخشان می‌كند. می‌دانیم كه زندگی بشرو گیاهان مستقیماً به كیفیت آبی كه در اطراف  یا درون شان وجود دارد وابسته است . شاید قبل از تحقیقات همراه با عکس جناب ایموتو این امر برایمان خیلی ملموس نبود ، اما بعد از دیدن تحقیقات ایشان بطور کلی نظر همه شما دگرگون خواهد شد ومنبعد با حس و احترام خاصی نسبت به تاثیرات متقابلی که شما بر آب و آب بر شما می گذرد برخورد خواهید کرد تا برکت بر جهان وجانتان جاری شود .  

            ایموتو ، تغییرات مولكولی آب را به وسیله تكنیك‌های عكسبرداری میكروسكوپ‌های الكترونیكی و مشاهده آن به صورت سند و مدرك درآورده است. از آنجایی كه فرم كریستالی آب هنگامی نمایان می‌شود كه آب منجمد شده باشد، به همین منظور وی قطراتی از آب را به صورت یخ درآورده و سپس آنها را در یك فضای تاریك میكروسكوپی مورد آزمایش كه از قابلیت‌های عكاسی برخوردار بوده، قرار داده است. تحقیقات وی، آشكارا تغییر شكل ساختار مولكول آب را به نمایش گذاشته است و اثر محیط بر ساختار آب را نشان می‌دهد.

          برف، بیش از چندین میلیون سال است كه بر زمین فرود می‌آید و همان‌گونه كه می‌دانیم، هر دانه برف‌، دارای شكل و ساختار خاص و منحصر به فرد است. با تبدیل آب به یخ و عكسبرداری از ساختار آن، شما به اطلاعات باورنكردنی‌ای آب دست پیدا می‌كنید.

          ایموتو ، به تفاوت‌های جالب‌توجهی در ساختار كریستالی و بلوری آب دست یافته است كه از منابع گوناگون و شرایط مختلف در روی كره زمین تهیه شده‌اند. آبی كه از نخستین محل خود از كوه جاری می‌شود و چشمه‌هایی كه جاری هستند، طرح‌های هندسی بسیار زیبایی از الگوهای كریستالی‌شده خود ارائه می‌دهند. آب آلوده و سمی كه از نواحی پرجمعیت و صنعتی به دست آمده است و آب راكد كوله‌های آب و سدهای ذخیره، به صراحت ساختارهای كریستالی تغییریافته و برحسب اتفاق شكل‌گرفته آب را كه به صورت بلورهای تخریب شده و نا منظم است، نشان می‌دهد.

         ایموتو معتقد است آبهایی جاری هستند منتهی از میان شهرها می‌گذرند نیاز شكل مولكولی زشتی به خود می‌گیرند. آبهایی كه راكند به دلیل راكد بودن زشت می‌شوند، چرا كه هستی با ركود مخالف است، آبهایی كه جاری هستند و از بین شهرها عبور می‌كنند به دلیل طیف غالب افكار منفی در شهرها واكنش منفی از خود نشان می‌دهند و به همین منظور ابتدا آب دریاچه‌ای به نام  بیواكو را مورد آزمایش قرار داد. این دریاچه  بزرگترین دریاچه در مركز ژاپن است.

1

 وی می‌گوید چون آب دریاچه ساكن است و حركتی ندارد، همین ركود باعث شده كه مولكول‌های آب زشت شوند. ایموتو سپس آب سد فوجی‌وارا  را مورد آزمایش قرار داد. شكل این بلورها همچون تصویر قبل نیست اما همچون آن نازیبا هستند .

2 

آزمایش بعدی از رودخانه‌ای به نام یودو در ژاپن انجام گرفت كه به خلیج اوزاكا می‌ریزد. این رودخانه از میان بیشتر شهرهای اصلی در كاسایی می‌گذرد .

3 

 ایموتو می‌گوید به دلیل این كه این آب از میان شهرها عبور می‌كند شكل مولكولی این آب به صورت تغییر كرده است . وی به این نتیجه رسیده‌است كه آب‌هایی كه تازه از چشمه‌ها و دل كوه بیرون می‌آیند، به دلیل این كه هنوز در معرض افكار منفی مردم قرار نگرفته‌اند ساختار مولكولی زیبایی به خود می‌گیرند .

آزمایش بعدی وی بر روی آب رودخانه‌ای به نام شیمانتو است. البته درست زمانی كه سرچشمه این رودخانه از كوه بیرون آمده است .

 5

 تصویر بعدی آب سرچشمه‌ رودخانه‌ای در ژاپن به نام سایجو است .

6

و اینك تصویری از كریستال آب‌های قطب جنوب كه در محیط طبیعی و دور از بشر قرار داشته اند .

          ایموتو می‌گوید به دلیل این كه این آب از میان شهرها عبور می‌كند شكل مولكولی این آب به صورت تغییر كرده است. ایموتو به این نتیجه رسیده‌است كه آب‌هایی كه تازه از چشمه‌ها و دل كوه بیرون می‌آیند، به دلیل این كه هنوز در معرض افكار منفی مردم قرار نگرفته‌اند ساختار مولكولی زیبایی به خود می‌گیرند.  ایموتو آزمایش های خود را فقط در ژاپن انجام نداد. وی به فرانسه رفت و آب سرچشمه رودخانه «لوردز» را آزمایش كرد. وی سپس آب دریاچه‌ای در برزیل را آزمایش كرد. ایموتو متوجه شد شكل های حاصل از آب‌هایی كه در شهرها مورد مصرف قرار می‌گیرند به شدت بی‌قواره و زشت هستند. نمونه‌ای از این آب :

7

آقای ایموتو معتقد است كه دعا بلافاصله بر روی مولكول‌های آب اثر می‌گذارد. وی به این نتیجه رسیده است كه دعا همه چیز را زیبا می‌كند و یكی از اینها آب است .  وی برای آن كه تأثیر دعا را بر روی آب آزمایش کند از عدهایی خواست در کنار سد فوجی وارا بایستند و دعا بخوانند و آب را قبل و بعد از دعا آزمایش کردند .

10

                            تصاویر قبل از دعا                                    تصاویر بعد از دعا

وی سپس آب دریاچه‌ای در برزیل را آزمایش كرد.

11

دریاچه برزیل بعد از دعا

پرفسور ایموتو همچنین معتقد است که دعا از راه دور هم موثر است . ایشان از ۵۰۰ نفر از اساتید معنوی خواستند که در روز معین و در ساعت مشخصی برای لیوان آبی که روی میزشان گذاشته اند دعا کنند .تصویر زیر مربوط به یک لیوان آب لوله کشی بعد از دعا ۵۰۰ نفر از این اساتید می باشد .

12

ایموتو معتقد است كه خلوص نیت در دعا بسیار مؤثر است. آنهایی كه خالص‌تر دعا می‌كردند شكل آب زیباتر می‌شود. وی به این نتیجه رسید كه در دعاهای گروهی از عده‌ای باشند كه افكار منفی داشته باشند تأثیر مثبت دعاهای دیگر از بین می‌روند.

          با توجه به عمومیت موسیقی درمانی، ایموتو  تصمیم گرفت ببیند، موسیقی چه اثراتی بر شكل‌گیری ساختار آب دارد. او آب مقطر را ساعت‌ها بین دو نفر كه در حال صحبت كردن بودند، قرار داد و سپس از كریستال‌های آن آب، پس از انجماد،‌ عكسبرداری كرد.  وی سپس تأثیر موسیقی‌های مختلف را بر روی آب آزمایش كرد و با نتایج جالبی مواجه شد كه تصاویر آنها را می‌بینید .

 14

تأثیر موسیقی پاستورال از بتهوون بر روی آب

14 

  آهنگ هوا برای ردیف جی از باخ

 15

تاثیر یک سمفونی موزارت

وی سپس برای آب مورد آزمایش موسیقی هوی‌متال پخش كرد كه تصویر زیر نتیجه این آزمایش است :

16 

به راحتی مشخص است كه كریستال‌های آب كاملا تخریب شده است. وی سپس این آزمایش را بر روی موسیقی‌های سنتی كشورهای مختلف انجام داد .

 17

                       تأثیر موسیقی سنتی بودایی                تأثیر رقص سنتی كاواچی در ژاپن

 

آقای ایموتو معتقد است نه تنها افكار و رفتار ما، بلكه نوشته‌های ما بر مولكول‌های آب تأثیر گذارند. به همین منظور آب را در ظرف شیشه‌ای ریخت و بر روی كاغذ عبارات مختلفی را نوشت و بر روی ظرف آب چسباند. وی عبارات مختلفی از قبیل اسامی شخصیت‌های خوب و بد و عبارات زشت و زیبا را امتحان كرد. سپس آب درون بطری را آزمایش می‌كرد كه نتایج زیر نمونه‌ای از آزمایش‌های وی است .

 18

                       با برچسب نوشته شادمانی                   با برچسب نوشته‌ آدولف هیتلر

19

                با برچسب عشق بین زن و شوهر                            با برچسب مادر

          وی نتیجه گرفت كه اگر به زبان‌های مختلف با آب برخورد شود، همه كلمات زیبا به همه زبان‌های دنیا نتیجه مثبت و همه كلمات زشت به همه زبان‌های دنیا بر روی آب نتیجه منفی می‌گذارند.

19

 با برچسب های متشکرم و به زبان ژاپنی هاری گاتو

 ایموتو متوجه شد كه عبارات امری تأثیر منفی بر روی آب می‌گذارند. به همین منظور بر روی ظرف آب نوشت .

19

       با برچسب حالم را بهم میزنی            با برچسب خودت را دوست داشته باش

           وی سپس كلمه عشق و قدردانی را در كنار هم بر روی ظرف آب چسباند وی می‌گوید كلمات زیبا یك واكنش زیبا نشان می‌دهند، اما اگر كلمات زیبا را در كنار هم قرار دهیم واكنش زیباتری نشان داده خواهد شد و همچنین متوجه شد كه اگر آب را نزدیك گل‌های معطر كنیم مولكول‌های آب سعی می‌كنند كه خود را شبیه به آن گل كنند.

20 

و وقتی روی بطری آب نوشتن عشق به خانواده مشاهده کردن آب بخوبی درک می کند که خانواده از سه رکن پدر . مادر و فرزند تشکیل شده و آنرا با سه بلور منطبق بر هم نشان میدهد که در شکل زیر مشاهده می کنید .

21

         پرفسور ایموتو به این نتیجه رسید كه همه ساختارهای زیبایی كه آب در مقابل مثبت‌ها از خود نشان می‌دهد، به صورت شش ضلعی هستند. آب به صورتی زنده و تأثیرپذیر به هر یك از احساسات و اندیشه‌هایمان پاسخ می‌دهد. كاملا روشن است كه آب به آسانی، ارتعاشات و انرژی محیطش را به خود می‌گیرد و جذب می‌كند؛ خواه آلوده، سمی یا راكد و كهنه باشد. كار غیرعادی  ایموتو ، نمایشی پرهیبت است و ابزاری قدرتمند كه می‌تواند، درك ما را از خودمان و جهانی كه در آن زندگی می‌كنیم، برای همیشه تغییر دهد. هم‌اكنون مدرك قوی و محكمی داریم كه می‌توانیم به طور مثبت، خود و سیاره خود را با انتخاب افكاری كه برای اندیشیدن برمی‌گزینیم و راه‌هایی كه این افكار را به فعلیت می‌رساند درمان نموده تغییر شكل دهیم و با انتقال انرژی مثبت به آب  و دیگر اجزاء جهان و تاثیر متقابل آنان بر روی ما برکت را در جهان بیرون و درون جاری گردانیم . 

و اما در مهم ترین بخش تحقیقات دکتر ایموتو که به دین اسلام مربوط میشود ، ایشان بعد از نوشتن جمله بسم الله الرحمن الرحیم بر روی بطری آب گفت " من اطلاعات زیادی در باره اسلام ندارم اما از زمانی که این بلور را دیدم در مورد اسلام کنجکاو شده ام "

الله

          و وقتی که شیشه آب را بر روی عکس کعبه قرار دادند و بعد از مشاهده تصاویر کریستال های آب پرفسور ایموتو گفت : بلور بدست آمده شباهت فوق تصوری با تصویری که به آن نشان دادیم داشت و آنچنان فضای تصویر را منعکس میکرد و باز تاب مشابهی از جو آنجا را القا مینمود که مرا دچار بهت و هراس کرد .

24 

          و زمانی که از آب زمزم نمونه گیری می کنند . پرفسور پس از دیدن تصویر آن گفت : این آب معجزه آسا که از دل بیابان می جوشید در هر با آزمایش ( چندین بار آزمایش تکرار شد و نتیجه یکسان بود که این تقریبا در دنیا بی نظیر بود ) بلورهایی تقریبا منطبق بر هم تشکیل داد و از خود می پرسیم چرا ؟؟؟؟

25 

           و آخرین عکس این پست مربوط میشود به پخش قرائت قرآن به همان شیوه معمول و پر طنین و بدون موسیقی متن بلور بدست آمده دارای شکلی حیرت انگیز و بسیار سمبلیک داشت که در زیر مشاهده می کنید . 

 24

ضمنا آقای ماسارو ایموتو مشغول تحقیقاتی بر روی اسلام و تأثیر مفاهیم اسلامی بر روی آب داشته است. وی بر روی پروژه‌ای فعالیت‌ تحقیق كرد كه بر اساس 99 نام خدا، 99 تصویر از آب را جمع‌آوری می‌كند. این هم نقل قول مستقیم مطلبی از سایت آقای ماسارو ایموتو در همین زمینه :

 That project is the 99 names of God in Islam. We are hoping to create a photograph book of crystals showing 99 different names of God. Below is a sample of how it looks like. There are 99 of those and we spend two years going through all of them. We formally asked Masaya to edit the design and hopefully the book will be ready within this year. With this I will debut my work in the Islamic world. I feel the increasing need to keep myself physically healthy for this.

ترجمه :

          این پروژه در اسلام "99 نام خدا" نامیده می شود. ما امیدواریم كه یك كتاب تصویری از كریستال ها چاپ كنیم كه 99 تا از اسامی خدا را نشان می دهند، شكل زیر نمونه ای از این است كه این كریستال ها چطور به نظر می آیند. از این كریستال ها 99 تا وجود دارند و ما 2 سال از وقتمان را صرف جمع كردن آنها كردیم ، ما به طور رسمی از "ماسایا" درخواست كردیم كه این طرح ها را دوباره تصحیح كند و ما امیدواریم كه این كار تا آخر سال به اتمام برسد. با این امر من اولین كار خود در دنیای اسلام را به انجام خواهم رساند. فكر كنم نیاز دارم خودم را از لحاظ جسمی سالم نگه دارم تا بتوانم این كار را به اتمام برسانم .

          دوستان عزیز ضمن تشکر از بذل توجه شما عزیزان و مطالعه این مقاله از شما دعوت نموده در مفاهیم این مقاله تعمق بیشتری بفرمائید و برخورد محترمانه تری با آب داشته و به هنگام نوشیدنش از او تشکر کنید و با بردن نام الله به آب خود برکت بخشیده تا آب هم به شما و گیاهتان زندگی سالم و پاک اعطا کند .     

ب
.

هفتاد درصد از بدن انسان را اب تشکیل داده است و ما در اینجا به همین مطلب بسنده میکنیم که اب در مقابل دعا و تلاوت قران چه واکنشی از خود نشان میدهد.

مولکولهای اب با خواندن دعا و تلاوت قران شکل زیبای پیدا میکنند: دکتر ایموتو در کنار سد فوجی وارا ازمایشهای انجام داده اند (وی در مرحله اول عکس از ابی که در سد جاری بود گرفت و برای بار دوم  از عده ای خواست در کنار همان اب دعا بخوانند واز مولکولهای ان اب عکس گرفت)

تصاویر زیر تصاویر قبل وبعد از دعا هستند که خود دلیل اثر دعا بر روی مولکولهای اب هست.

 

 

 

حال که هفتاد درصد از بدن انسان را اب تشکیل داده پس دعا و تلاوت قران در ملوکولهای ابِ در بدن اثار زیادی دارد.

پس اگر انسان  روزمره به یاد خدا باشد و با دعا وتلاوت قران مأنوس باشد اثرات ان را در روح خود حس میکند.

و همچنین عوامل دیگری هم به شادابی روح کمک میکند که ما در اینجا به همین بسنده کردیم.



آشایی با مهندسی هسته ای

 

مهندسی هسته ای

يكي از آشناترين و گسترده ترين كاربردهاي مهندسي هسته اي، توليد الكتريسيته توسط نيروهاي هسته اي نهفته در عناصر سنگين چون اورانيوم است. در برخي كشورها بيش از 80% برق توليدي آن از نيروگاههاي هسته اي تامين مي گردد، با توجه به تجديد ناپذير بودن سوختهاي فسيلي و نگرانيهايي كه در مورد پايان ذخيره هاي سوخت فسيلي وجود دارد و افزايش روز افزون قيمت آن و نيز با توجه به ارزشمند بودن اين سرمايه هاي گرانبها و كاربردهاي آن در صنايعی چون پتروشيمي، لازم است نسبت به ديگر گزينه هاي توليد انرژي بطور جدي انديشيده شود.

همچنین گسترش روز افزون پزشکی هسته ای در ابعاد گوناگون، نیاز بیشتری به کارشناسان و پرتوکاران متخصص و کار ازموده را ایجاب می کند. یکی دیگر از کاربردهای انرژی هسته ای که در کشور ما به صورت تحقیقاتی قدمت زیادی دارد کشاورزی هسته ای است. با توجه به نقش و اهمیت کشاورزی در سرزمین حاصلخیز ایران می توان از کارشناسان این رشته در جهت بهبود کیفیت محصولات کشاورزی و مبارزه با آقات بهره جست.

۱- اهمیت و ضرورت رشته ی مهندسی هسته ای:

یکی از کاربرد های انرژی هسته ای ، استفاده از آن در راستای تولید انزژی برق است. در كشور ايران، در سالهاي اخير مطالعات و تصميم گيريهايي در سطح كلان صورت گرفته است. از آن جمله مي توان به مصوبه اخير مجلس شوراي اسلامي در راستاي تصويب بيست هزار مگابايت برق هسته اي ظرف برنامه بيست ساله آينده اشاره نمود، اجراي اين برنامه مستلزم تربيت نيروي انساني قوي و متخصص به تعداد فراوان در زمينه انرژي هسته ای مي باشد، زیرا انرژي هسته ای هيچگونه آثار سوء زيانباري كه منجر به اثر گلخانه اي و تخريب محيط زيست مي گردد، نداشته و يك ضرورت دنياي فرداي ايران اسلامي است.
 



ادامه مطلب ...


 این مقاله توسط مهندس مهدی ادیبی وخانم مهندس نجمه سلیمانی نژادوخانم مهسا بلاغی تهیه شده است

حادثه چرنوبیل

چرنوبیل شهری در اوکراین است که در استان کیف پایتخت اکراین و در نزدیکی مرز بلاروس قرار دارد. این شهر به علت حادثه چرنوبیل که در نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل که در ۱۴.۵ کیلومتری این شهر قرار داشت رخ داد خالی از سکنه شد. این حادثه در ۲۶ اپریل ۱۹۸۶ میلادی (دقیقا ۲۵ سال پیش در چنین روزی) در رآکتور شماره ۴ نیروگاه چرنوبیل اوکراین که از نوع رآکتورهای RBMK بود رخ داد. از حادثه اتمی چرنوبیل بعنوان بدترین حادثه اتمی غیرنظامی تاریخ جهان نام برده شده است. در زیر مختصری از جزئیات رخ داده در این فاجعه بزرگ را به همراه تصاویر مربوطه خواهید دید.

مروری بر حادثه نیروگاه هسته ای چرنوبیل + عکس
تصویری از نیروگاه اتمی چرنوبیل در شهر چرنوبیل

استفاده از انرژی هسته‌ای برای مصارف صلح آمیز، در کنار منافع و مزایای بسیاری که برای کشور‌ها به ارمغان می‌آورد، خطرات و چالش‌های بهداشتی و زیست محیطی متعددی را نیز ممکن است با خود در پی داشته باشد، به خصوص زمانی که به کارگیری انرژی هسته‌ای از قالب کنترل شده خارج شود و اصول ایمنی و حفاظتی مربوطه رعایت نشود. هر گونه کوتاهی و اهمال کاری در این خصوص، عوارض جبران ناپذیری برای سلامت انسان و محیط زیست به همراه خواهد داشت. یک انفجار هسته‌ای ناخواسته یا تعمدی، نشت مواد رادیواکتیو از رآکتور‌های آسیب دیده یا فرسوده نیروگاه‌ها یا مراکز فناوری هسته ای، بروز آلودگی رادیواکتیو در حین حمل، جابه جایی و ذخیره سازی سوخت و زباله اتمی و آلوده شدن محیط و افراد درگیر عواقب فاجعه باری خواهند داشت. تشعشعات ساطع شده از هسته اتم‌های رادیواکتیو یا انفجار کنترل نشده ناشی از هم جوشی (fusion) یا شکافت (fission) هسته ای، خطرهایی برای انسان و محیط زیست به دنبال دارد که به خطرات هسته‌ای (nuclear hazards) معروف است.

مروری بر حادثه نیروگاه هسته ای چرنوبیل + عکس

و اما چگونگی حادثه چرنوبیل

بیشتر ما درباره حادثه چرنوبیل چیزهایی شنیده ایم؛ ۲۶ اپریل ۱۹۸۶ ساعت ۱:۲۴ صبح،‌ شعله‌ای رنگین کمانی به اوج ۱۰۰۰ متری آسمان اوکراین زبانه کشید. راکتور چهارم نیروگاه اتمی چرنوبیل منفجر شده بود. نشان از این واقعه بود که نبرد چرنوبیل آغاز شده بود. ۸ ماه، ۸۰۰ هزار سرباز جوان، معدنکاران و حتی شهروندان عادی از گوشه و کنار اتحاد جماهیر شوروی تلاش می‌کردند تشعشعات را کنترل کنند، مقبره‌ای سنگی دورتادور راکتور ویران شده بسازند و مهم تر از همه اینکه دنیا را از انفجاری دیگر نجات دهند. انفجار اتمی ثانویه، ناشی از واکنش‌های زنجیره‌ای مهیب، ‌۱۰ برابر قوی تر از هیروشیما، هر لحظه تهدید می‌کرد که نه تنها کل اوکراین بلکه نیمی از اروپا را از چهره زمین محو کند! رقابتی علیه زمان که اولین شرکت کنندگان نبرد چرنوبیل هرگز فراموش نخواهند کرد. اروپا در آستانه فاجعه بود. این حادثه با هزینه‌ای بالغ بر ۲۰۰ میلیارد دلار پرخرج ترین حادثه تاریخ به شمار می‌رود.

مروری بر حادثه نیروگاه هسته ای چرنوبیل + عکس

 

چگونگی بروز حادثه

در ۲۵ و ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ متصدیان راکتور برای انجام آزمایشی سیستم ایمنی راکتور را غیر فعال کردند (کندکننده‌های نوترون را از آن خارج کردند). نتیجه آن راکتوری بدون کندکننده مناسب و از کنترل خارج شدن آن بود. بدون توانایی در کنترل رآکتور، دمای آن به حدی رسید که بیشتر از حرارت خروجی طرح ریزی شده بود. حادثه زمانی آغاز شد که در ۱۰:۱۱ شب ۲۵ آوریل ۱۹۸۶نیروگاه چرنوبیل دستور کاهش میزان قدرت رآکتور برای تست را دریافت نمود و نیروگاه شروع به کاهش قدرت رآکتور شماره چهار تا ۳۰ درصد نمود. دو اشتباه واقعه مهلک چرنوبیل را رقم زد اولین اشتباه زمانی بود که کنترل کننده رآکتور به اشتباه و بر اثر عدم تنظیم کردن میله‌های جذب نوترون نیروی راکتور را تا یک درصد کاهش داد و رآکتور بیش از پیش افت قدرت پیدا کرد. در اینجا بود که پرسنل دومین اشتباه خود را انجام دادند و تقریبا تمامی میله‌های کنترل را از داخل رآکتور بیرون کشیدند. این همانند زمانی است که اتومبیلی را در آن واحد هم گاز داد و هم ترمز گرفت. در این زمان و با وجود نبود میله‌های کنترل کننده قدرت در داخل منطقه فعال نیروی رآکتور به ۷درصد افزایش پیدا نمود.

مروری بر حادثه نیروگاه هسته ای چرنوبیل + عکس

مروری بر حادثه نیروگاه هسته ای چرنوبیل + عکس

در ۱:۲۴ صبح یک انفجار اولیه پوشش ۱۰۰۰ تنی بالای رآکتور را بلند و راه را برای خروج مقدار زیادی بخار آب داغ هموار کرد و این مقدمه‌ای بود بر انفجار دوم ناشی از هیدروژن، که ممکن است حاصل ترکیب بخار آب لوله‌های پاره شده و زیرکونیوم و یا حتی گرافیت هسته رآکتور بوده باشد. انفجار دوم سقف رآکتور را پاره کرد و ۲۵درصد از تأسیسات هسته رآکتور را از بین برد. گرافیت (کندکننده) سوزان و مواد داغ هسته که در اثر انفجار بیرون ریخته بود، باعث ایجاد حدود ۳۰ آتش سوزی جدید شد، و این شامل سقف قیر اندود و قابل اشتعال واحد ۳نیز می‌شد که مجاور واحد۴ واقع شده بود.

مروری بر حادثه نیروگاه هسته ای چرنوبیل + عکس

مروری بر حادثه نیروگاه هسته ای چرنوبیل + عکس

عواقب حادثه چرنوبیل

تعداد زیادی از کارکنان تأسیسات در عرض چند ساعت نشانه‌های دریافت تشعشع رادیو اکتیو را نشان دادند. عده زیادی کارمند و آتش نشان که بدون محافظ مشغول به کار بودند، بیشتر بخاطر شروع آتش سوزی در سقف واحد ۳ بود که پیش بینی‌های ایمنی را نادیده گرفتند. عده افرادی که در بیمارستانها بستری شدند، تا ساعت۶ صبح به ۱۰۸ و تا پایان روز اول به ۱۳۲نفر رسید. پس از انفجار ابتدا محیط اطراف تاسیسات به امواج رادیواکتیو آلوده گشت و بعد به تدریج ابرهای آلوده به نواحی دورتر سرکشیدند و بارش باران سبب شد که بخش‌های وسیعی از اروپا به مواد رادیواکتیو آلوده شود. در اثر انفجار در راکتور بلوک چهار تاسیسات اتمی چرنوبیل، مواد رادیواکتیو برای ساختن حدود ۱۰۰ بمب اتمی آزاد شدند. اگرچه در آن سال مقامات اتحاد جماهیر شوروی سابق در آن زمان، پخش هر گونه خبری را در مورد این فاجعه به شدت ممنوع ساختند اما در مقایسه جوامع بشری، فاجعه چرنوبیل دهشتناک ترین فاجعه تکنوژنیک انسانی در تمام تاریخ به شمار می‌آید.

مروری بر حادثه نیروگاه هسته ای چرنوبیل + عکس

نتایج فاجعه در نیروگاه چرنوبیل از تاریخ ۲۷ آوریل ۱۹۸۶ تحت ریاست کمیسیون دولتی شوروی آغاز شد. این عملیات از نیمه دوم روز ۳۰ آوریل شروع شد و تا سال۱۹۹۱ادامه یافت. در اولین گام یک منطقه انزوا در محدوده ۳۰ کیلومتری اطراف نیروگاه چرنوبیل تعیین شد. از ۲۷ آوریل سال ۱۹۸۶ حکومت اوکراین ساکنین شهرهای پریپیتت و چرنوبیل، و روستاهای داخل منطقه ۳۰ کیلومتری (حدود ۱۰۰ هزار نفر) را به خارج این محدوده انتقال داد. پنهان کردن اطلاعات مربوط به فاجعه چرنوبیل باعث شکل گیری و گسترش شایعات باور نکردنی پیرامون نتایج فاجعه شد. ریاست شوروی از پذیرش همکاری بین المللی برای انجام عملیات امحاء نتایج فاجعه هسته‌ای امتناع کرد. تنها در سال ۱۹۸۹ بود که حکومت شوروی از آژانس انرژی اتمی به منظور ارزیابی کارشناسی عملیات امحاء، درخواست کمک کرد. فاجعه چرنوبیل وضعیت تشعشع در محدوده‌های بسیاری از کشورهای اروپایی را به شدت تغییر داد که در ماه می‌سال۱۹۸۶ در تمامی کشورهای نیمکره جنوبی، در اقیانوسهای آرام، اتلانتیک و منجمد شمالی ملاحظه می‌شدند.

مروری بر حادثه نیروگاه هسته ای چرنوبیل + عکس

هیچ کس دقیقا نمی‌داند بر اثر این انفجار، از ۱۸۰ تن سوخت هسته‌ای موجود چه میزان آن وارد اتمسفر شد. با وجود گذشت ۲۵ سال از این فاجعه حدود ۹ میلیون نفر در نواحی آلوده به رادیواکتیو چرنوبیل سکونت دارند و پیش بینی کارشناسان انگلیسی گویای این مسئله تلخ است که حدود ۶۶ هزار نفر دیگر به علت ابتلا به سرطان که انفجار نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل باعث آن شده است در سالهای آینده جان خود را از دست خواهند داد که این میزان ۱۵ برابر پیش بینی‌های سازمان ملل است.

مروری بر حادثه نیروگاه هسته ای چرنوبیل + عکس

۱۵ پرسش و پاسخ در مورد فاجعه چرنوبیل

۱٫ چه عاملی باعث حادثه چرنوبیل شد؟

۲۶ آوریل ۱۹۸۶، قسمت چهار راکتور RBMK در نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل در اوکراین در جریان یک آزمایش از کنترل خارج شد و انفجار عظیمی را در ساختمان راکتور ایجاد کرد. قسمتی از ساختمان تخریب شد و مقدار زیادی پرتو در آن ناحیه آزاد شود ضرایب ایمنی دیگر به کار نمی‌آمدند، سوخت اورانیوم موجود در راکتور بیش از حد گرم شد و به صورت مذاب در موانع حفاظتی جریان پیدا کرد. راکتورهای RBMK در آن زمان، از سیستمی که الان به آن نگهدارنده می‌گویند برخوردار نبودند

مروری بر حادثه نیروگاه هسته ای چرنوبیل + عکس

.

این سیستم در واقع یک گنبد ساخته شده از سیمان و فولاد است که علاوه بر سقف راکتور روی آن قرار می‌گیرد و باعث می‌شود تا در صورت بروز چنین حادثه‌ای پرتوها داخل راکتور بمانند و در فضای خارج پخش نشوند. با گذشت زمان، عناصر رادیواکتیوی مثل پلوتونیوم، ید، استرانتیوم و سزیوم در کل منطقه پخش شده بودند. علاوه بر این بلوک‌های گرانیتی که به‌ عنوان متعادل نگهدارنده درRBML نگهداری می‌شوند با ورود هوا به راکتور و گرمای ناشی از انفجار آتش گرفتند که این قضیه هم باعث شد پرتوهای موجود در مرکز راکتور به بیرون تابیده شوند

۲٫ بلافاصله پس از حادثه، چند نفر از مردم کشته شدند؟

انفجار اولیه منجر به مرگ دو نفر از کارگران شد اما ۲۸ آتش‌نشان و کارگرانی که راکتور را تمیز کردند تنها در فاصله سه ماه بعد از حادثه به دلیل بیماری‌های ناشی از پرتوهای رادیواکتیو و ایست قلبی جان سپردند.

۳٫ چند نفر از منطقه حادثه تخلیه شدند؟

همه ساکنان شهر پریپیات با جمعیت بیش از ۴۹ هزار نفر که در فاصله سه کیلومتری نیروگاه قرار داشتند در ظرف ۳۶ ساعت تخلیه شدند. در هفته‌ها و ماه‌های بعد ۶۷ هزار نفر از ساکنین منطقه جابجا شدند و به جاهایی که دولت برایشان در نظر گرفته بود رفتند. به‌طور کلی، تخمین‌زده شده که نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر در اثر حادثه چرنوبیل مجبور به تغییر مکان شدند.

۴٫ تأثیرات حادثه چرنوبیل بر سلامت افرادی که در معرض پرتوهای رادیواکتیو قرار گرفته بودند چه بود؟

حداقل ۱۸۰۰ مورد سرطان تیروئید کودکان در بین جوانان ۱۴-۰ ساله گزارش شد. این میزان سرطان تیروئید خیلی‌خیلی بیشتر از میزان طبیعی آن است. غده تیروئید کودکان به شدت تحت‌تأثیر پرتوهای رادیواکتیو عنصرید است. این قضیه باعث می‌شود سرطان به راحتی در کودکان آغاز شود و آن را می‌شود هم با جراحی و هم با دارو درمان کرد. مطالعات وضعیت سلامت روی کارگرانی که وظیفه تمیز کردن راکتور را برعهده داشتند نشان داد ارتباط مستقیمی بین در معرض پرتوهای رادیو اکتیو قرار گرفتن و بروز سرطان در آنها وجود دارد. تأثیرات روانشناختی حادثه چرنوبیل نه تنها در آن زمان بلکه هنوز هم ادامه دارد. بلافاصله بعد از حادثه خودکشی‌های زیادی انجام شد. افراد زیادی به الکل معتاد شدند و افسردگی افزایش پیدا کرد.

 



ادامه مطلب ...


یک شنبه 17 شهريور 1392برچسب:, :: 19:36 ::  نويسنده : دکتر مهدی ادیبی دکتری (phd مهندسی هسته ای )

Charles Townes

نمی دونم به این آقا چی می گین ولی من میگم بابا بزرگ لیزری!!!

 


 


 

در واقع ایشون آقای چارلز تونز(Charles Townes) هستن.از


بنیانگذارای لیزر ،کسی که در سال 1964 میلادی به همراه دو


نفر دیگه (که تلفظ اسمشون خیلی سخت بود ننوشتم!) برای


کار روی میزرها جایزه نوبل گرفتن و بگم که اصلا این آقا خانوادتاً


لیزری هستن چون شوهر خواهرشون هم سال 81 جایزه نوبل


لیزر رو گرفت . الان آقای تونز 97 سال دارن واخیرا باشنیدن


صدای شادابشون در یک مصاحبه ی رادیویی فهمیدم حالا حالا


ها قصد ترک جامعه علمی وعازم سفر دیار باقی شدن رو


ندارن!!!

 

Charles Townes

 


 

 

 

ایشون در یکی از خاطراتشون میگن:

 


 


 

تا چندین سال پس از اختراع لیزر دوستان و همکارانم مرا دست

 


 

می انداختند و می گفتند:«بله،این(لیزر) ایده ی فوق العاده ای

 


 

است اما پاسخی است که بدنبال مساله می گردد!!!» بله

 


 

دوستانم حقیقت را می گفتند هیچکدام از ما که روی لیزرهای

 


 

اولیه کار میکردیم تصورش راهم نمی کردیم که چه کاربردهای

 


 

وسیعی خواهد داشت....

 


 


 

بعدها(که لیزر حسابی جا افتاده بود و بدجور دماق همکارای

 


 

تونز سوخت!!) روزی با دوستم ریچارد فایمن(که همتون ناجور

 


 

میشناسیدش ومی دونید که چقدر با ریاضی مشکل داره!!)

 


 

درمورد لیزر صحبت می کردیم واین خاطره را برایش تعریف کردم

 


 

او در جوابم گفت:

 


 


 

انسان ها همیشه همینگونه بوده اند بعداز اختراع مخترعان

 


 

میگویند«هی!! این چرا به فکر من نرسید؟!»

 


 


 

ما از این داستان نتیجه میگیریم هر جا به نام رشتمون کم

 


 

لطفی شد خودمون رو جای بابا بزرگ بذاریم و به اون زمانی فکر

 


 

کنیم که همه به رشتمون قبطه می خورن!!!

 



هوش خود رابسنجید_مسئله ای از آلبرت انیشتین

 

img/daneshnameh_up/6/62/Einestein.png

مسئله ای را انیشتن در قرن 19 مطرح كرد كه گفته 98% مردم دنیا قادر به حل آن نیستند

شما ببینید جزء چند درصد مردم دنیا هستید؟؟؟!!!

توضیحات مسئله:

الف) در یك خیابان 5خانه با 5 رنگ متفاوت موجود است .

ب) صاحب هرخانه دارای ملیت متفاوت با بقیه است .

ج) هركدام از 5صاحبخانه نوشیدنی و وسیله ی نقلیه ی متفاوت دوست دارد.

د)هركدام هم حیوان متفاوتی را در منزل نگهداری می كنند.

سوال : چه كسی در خانه ماهی نگهداری می كند؟

?

توضیحات سوال:

1- انگلیسیه خانه اش قرمزه

2- سوئدیه در خانه سگ نگه می دارد.

3- دانماركیه چای دوست دارد.

4- خانه ی سبز،سمت چپ سفیده .

5- صاحب خانه ی سبز قهوه دوست دارد.

6- كسی كه دوچرخه دارد پرنده دارد.

7- صاحب خانه زرد،گاری دارد.

8- صاحب خانه ی وسطی، شیر می نوشد.

9- نروژیه در اولین خانه زندگی می كند.

10- مردی كه ماشین دارد، همسایه كسی است كه گربه نگهداری می كند.

11- مردی كه اسب نگهداری می كند همسایه ی كسی است كه گاری دارد.

12- مردی كه موتورسواری می كند نوشابه دوست دارد.

13- آلمانیه سه چرخه دارد.

14- نروژیه همسایه كسی است كه خانه ی آبی دارد.

15- مردی كه ماشین دارد همسایه ای دارد كه آب دوست دارد.

?

حلش كنید : تا به قدرت استدلال و استنتاج خود پی ببرید!!!!



درباره وبلاگ

سلام و درود به همه دوستان عزیز و خوانندگان گرامی این وبلاگ با تلاش چند تن از دانشجویان هسته ای1- آقای دکترمهدی ادیبی دکتری(phd مهندسی هسته ای)- 2-خانم مهسا بلاغی3_خانم زینب خیری 4-خانم آسیه برومندی 5_خانم آزاده نظری 6-خانم فاطمه تورجی 7-خانم نجمه سلیمانی نژاد8-آقای بهزاد خسروپور9-آقای فرشاد احمدی10-آقای عمادالدین زارعی جهت آشنایی دوستان بارشته مهندسی هسته ای وپیشرفت های روز افزون کشور عزیزمان سرزمین پاک آریا در زمینه انرژی صلح آمیز هسته ای ایجاد شده است, به امید فردایی روشن NUCLEAR.ENG.Loxblog.COM
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مهندسی هسته ای وفیزیک هسته ای ارسنجان فارس و آدرس nuclear.engineer.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.








نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 99
بازدید دیروز : 2
بازدید هفته : 103
بازدید ماه : 101
بازدید کل : 2566
تعداد مطالب : 125
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 1